BIZIT plus

Google omogućava lakšu pretragu Reddita i drugih foruma

Google olakšava pronalaženje rezultata pretrage sa Reddit-a i drugih forumskih sajtova. Pretraživač dodaje novi modul koji će pokrenuti diskusije koje se dešavaju na forumima širom web-a za upite koji mogu imati koristi od odgovora prikupljenih iz publike.

Google omogućava lakšu pretragu Reddita i drugih foruma

Google olakšava i pretraživanje međunarodnih naslova koji nisu na engleskom jeziku

Modul „Diskusije i forumi“ će prikazati relevantne postove sa sajtova kao što su Reddit i Quora, zajedno sa tradicionalnijim rezultatima pretrage. Nije jasno kako Google tačno određuje koje vrste pretraga su najprikladnije za postove na forumu. Kompanija kaže da će se novi rezultati foruma pojaviti kada tražite nešto što bi moglo imati koristi od različitih ličnih iskustava pronađenih u online diskusijama. Ova funkcija je već dostupna za mobilne pretrage u SAD-u. Google nije precizirao kada bi mogao biti dostupan šire, ali je rekao da će razmotriti ažuriranja u budućnosti.

Google takođe dodaje novu funkciju pretragama u vezi sa vestima koje će olakšati pretraživanje međunarodnih naslova koji su objavljeni na jezicima koji nisu engleski. Sa promenom, pretrage u vezi sa vestima će takođe otkriti relevantno lokalno izveštavanje koje je preveo Google. Kompanija koristi primer nedavnog zemljotresa u Meksiku. Sa ažuriranjem, rezultati pretrage će takođe prikazati vesti iz Meksika, koje će naglasiti izveštavanje lokalnih medija prvobitno napisano na španskom, ali prevedeno na engleski. Ova funkcija, koja je za sada označena kao beta verzija, očekuje se početkom sledeće godine.

Pročitajte i:  Google i Epic Games - nastavak borbe

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,