Twitter otkrio funkcionalnost video snimaka kao na TikToku

Video snimci na Twitteru će sada mnogo više ličiti na TikTok. Kompanija je objavila da prelazi na imerzivni video plejer preko celog ekrana za gledanje klipova. Takođe pozajmljuje sada već poznat gest prevlačenje nagore, koji će omogućiti ljudima da beskonačno listaju kroz više video zapisa na platformi.

PCPress.rs Image

Sve da bi gledanje video zapisa bilo preglednije

Ažuriranje će učiniti da gledanje video zapisa na Twitter-u izgleda mnogo više kao pregledanje TikTok-a ili Instagram Reels-a, barem u pogledu korisničkog interfejsa. Promene su za sada ograničene na Twitter-ovu iOS aplikaciju, ali kompanija je rekla da bi slično ažuriranje za Android moglo da stigne u narednim nedeljama.

Iako je Twiter dugo promovisao video, posebno video uživo, u različitim delovima svoje aplikacije, promena je jedan od najagresivnijih poteza kompanije da gura video u prvi plan. Takođe bi se moglo pokazati kontroverznim, jer bi neki korisnici mogli da smatraju da novi video snimci preko celog ekrana ometaju.

Kompanija napominje da korisnici mogu da se vrate nazad do originalnog tvita pomoću strelice unazad u gornjem levom uglu klipa. Odvojeno, Twitter takođe testira promenu kako bi više ljudi usmerio na video sadržaj na svojoj platformi. Kompanija eksperimentiše sa novim odeljkom za video preporuke na Twitter-ovoj stranici Explore. Ti predlozi će biti dostupni ljudima u odabranim zemljama koji koriste Twitter na engleskom na iOS-u i Android-u.

Pročitajte i:  Bluesky dobio skoro milion novih korisnika za jedan dan

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: