Facebook otkazao F8

Kompanija Facebook odlučila je da otkaže F8, svoj najveći godišnji događaj, zbog zabrinutost od širenja Korona virusa. Iz Facebook-a kažu da je ovo bila izuzetno teška odluka, ali da je otkazivanje jedini pravi put u ovoj situaciji.

facebook otkazao f8

Zbog Korona virusa otkazane velike konferencije i sajmovi

F8 nije prva konferencija koja je otkazana zbog širenja Korona virusa. Najpre je Facebook otkazao učešće na MWC Barselona sajmu, a onda i svoju veliku konferenciju zakazanu za mart. Zbog velikog broja otkazivanja učešća na sajmu MWC, organizatori su rešili da ga otkažu, jer je veliki broj izlagača odustao od ovogodišnjeg prisustva. Gejmerske lige i mečevi su pomereni, igraju se u državama gde nema Korona virusa, tako da je ceo IT svet postao pomalo haotičan zbog širenja virusa. Ovo je naravno uticalo i na isporuke telefona, pad prodaje u mnogim segmentima, kao i zatvaranjem fabrika u Kini.

Trenutno je u svetu zaraženo preko 82000 ljudi, a oko 2800 njih je umrlo od posledica zaraze. Korona virus preti da postane globalna pandemija, s obzirom na načine širenja. Širom sveta države primenjuju preventivne mere kako bi se što veći broj ljudi zaštitio, a potencijalna mesta gde bi se virus mogao širiti zatvaraju. Nedavno je Facebook objavio novu aplikaciju Hobbi, društvenu mrežu koja konkuriše Pinterestu kao suparnik.

Pročitajte i:  Facebook koristi AI kako bi pojačao algoritam za video zapise

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,