BIZIT plus

Da, zvaće se Pixel Watch

Nakon godina spekulacija, konačno znamo kako će se zvati Google-ov prvi pametni sat 

Naravno, nismo iznenadjeni, jer novi zaštitni znak podnet američkoj Kancelariji za patente i žigove otkriva da je to… Pixel Watch.

PCPress.rs Image

Podnošenje podataka (preko 9to5 Google-a) je skoro nemoguće. Opis kaže da je naziv Pixel Watch „namenjen da pokrije kategorije pametnih satova; kućišta prilagođena za držanje pametnih satova; nosivi računari u obliku pametnih satova; kaiševe za pametne satove; narukvice za pametne satove.” Dalje u podnesku, napominje se da iako se naziv Pixel Watch ne koristi trenutno, postoji namera da se koristi.

O konceptu se dugo priča

Mediji već godinama pominju koncept pametnog sata Made by Google kao Pixel Watch. Takođe ima smisla kada uzmete u obzir da je Big Tech koristio pametne satove da unapredi svoje ekosisteme. Dajući mu naziv Pixel Watch, Google signalizira svoju nameru da nosivi uređaj bude pratilac njegovim Pixel telefonima. A to bi trebalo da dovede i više ljudi u Google-ovu mrežu gadžeta i usluga…

Pročitajte i:  Najbolje aplikacije za hvatanje beleški: Google Keep

Vesti da će Google konačno učiniti da Pixel sat pravi Pixel Watch, odjeknule su u decembru. Takođe se očekuje da će Pixel Watch imati neku vrstu Fitbit integracije sa Wear OS 3, a očekuje se i da će pametni sat koštati više od Fitbit-a i služiti kao direktan konkurent Apple Watch-u.

PCPress.rs Image

Godinama postavljao temelje

Postoji mnogo razloga zašto je 2022. godina u kojoj su se zvezde konačno uskladile za Pixel Watch. Ali uprkos lažnim startovima i glasinama koje se nikada nisu pojavile, Google je godinama postavljao temelje za pametne satove koji su prvi na Androidu. Ne samo da je to bila prva igra koja se može nositi 2014. godine sa Android Wear-om, koji je od tada preimenovan u Wear OS. Godine 2019. otkriveno je da je Pixel Watch skoro debitovao pre mnogo godina. Jedini razlog zašto nije bilo je da ti rani pokušaji „nisu ličili na ono što pripada porodici Pixel“.

To nagoveštava da je ovaj novi sat nešto na šta Google sa ponosom stavlja svoje ime. Moraćemo da vidimo šta će se desiti na Google I/O-u, ali izgleda da se dugo čekanje konačno bliži kraju.

Pročitajte i:  PC Press video: Korisnik ne želi da kupi vaš proizvod već rešenje za svoj problem!, Miroslav Varga

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,