Google „pametni čipovi“ stižu

Sada možete da ugradite „pametne čipove“ aplikacija treće strane u svoj Google dokument nakon što je kompanija objavila da je ova funkcija sada dostupna i za korisnike Google Workspace-a i za one sa ličnim Google nalozima. Google je najavio da će ovu funkciju otvoriti trećim stranama prošle godine kao deo tekućeg renoviranja „pametnog platna“ svog kancelarijskog paketa koji je doneo druge funkcije kao što je izgled bez stranica u Google dokumente.

PCPress.rs Image

Da biste koristili pametne čipove treće strane, prvo ćete morati da imate administratora ili korisnika da instalira dodatak za aplikaciju sa Google Workspace Marketplace-a. Zatim možete jednostavno da preuzmete vezu za deljenje iz izvora aplikacije treće strane i da je nalepite u svoj dokument. Odatle će od vas biti zatraženo da pritisnete taster tab, koji ubacuje pametni čip u dokument i omogućava vam da pregledate informacije o aplikaciji i status rada, tako da ljudi koji sarađuju u okviru Google dokumenta mogu brzo da vide gde je napredak tog projekta bez napuštanja dokument.

Pročitajte i:  Google će blokirati Android korisnike od instaliranja 'nesigurnih' aplikacija

Način na koji se čipovi implementiraju zavisi od programera. Na primer, prema stranicama aplikacije Workspace Marketplace, Figma „omogućava korisnicima da povuku interaktivne preglede Figma i FigJam datoteka u Google dokumente, tako da saigrači mogu lako da upućuju na najnovije dizajne i rad na projektu u kontekstu“, dok Atlassian Cloud dodaje -on vam može omogućiti da priložite relevantne Jira probleme tako da ih možete pratiti unutar radnog dokumenta.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: