Google planira da proizvodi Pixel telefone u Indiji

Tokom prethodnih godina, Google je Pixel telefone proizvodio u Kini i Vijetnamu, ali izgleda da će se njima uskoro pridružiti još jedna država. Prema novim izveštajima, Google planira da deo proizvodnje ovih telefona preseli u Indiju.

pixel

Očekuje se da će se u Indiji proizvoditi između 500.000 i milion Pixel telefona godišnje, što bi bilo između 10 i 20 procenata ukupne njihove proizvodnje. Google je svoje prve Pixel modele proizvodio isključivo u Kini. Kada su predstavljeni Pixel 4a i Pixel 5, deo proizvodnje je preseljen u Vijetnam, a kada se pojavio Pixel 6, kompletna proizvodnja je ponovo vraćena u Kinu.

Sada Google ponovo pokušava da se premesti na novu lokaciju, a Indija je izabrana jer pored Kine predstavlja jedno od najvećih svetskih tržišta. Google očekuje da bi, proizvodnjom u toj državi značajno povećao i prodaju Pixel telefona. Jedan od razloga je i što bi se lokalnom proizvodnjom izbegla taksa od 20 odsto na telefone koji se uvoze, što bi Google-u omogućilo i da se na lokalnom tržištu pojavi sa konkurentnijim cenama. Ovo je značajno, jer je tokom prošle godine u Indiji prodato tek oko 100.000 Pixel telefona, što je zanemarljiva brojka za tako veliko tržište.

Pročitajte i:  Procesor Axion: Google objavljuje svoj prvi CPU baziran na Arm-u

Izvor: 9to5Google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,