BIZIT plus

Google pretraga kritikuje vašu gramatiku

Sledeći put kada budete želeli brzu proveru da li je rečenica gramatički tačna, Google pretraga će možda imati odgovor. 9to5Google je uočio funkciju „provere gramatike“ koja će ponuditi predloge o tome da li je data fraza gramatički tačna. Na primer, ukucajte „brza smeđa lisica skoči preko lenjog psa“ u pretraživač i Google će naglasiti da ste verovatno mislili na „skokove“ umesto „skok“.

PCPress.rs Image

Iako većina ljudi verovatno ne brine o gramatici njihovih fraza za pretragu, sumnjamo da je ova alatka namenjena za opštu namenu. Ako vam jedna od rečenica ne izgleda kada je, na primer, unesete u aplikaciju za razmenu poruka, izgleda da se Google nada da ćete je proveriti pomoću Google pretrage — jer sve što podstiče više pretraga i angažovanja je dobro za posao.

Funkcija provere gramatike pridružuje se dugačkoj listi alata koji su ugrađeni u Pretragu, kao što su njene funkcije bacanja kockica ili ugrađene funkcije tajmera koje Google tretiraju manje kao alatku za pretragu, a više kao interfejs za ćaskanje opšte namene za funkcije pozivanja.

Pročitajte i:  Google obećava da će popraviti generisanje Gemini slika

„Verovatno ćete dobiti rezultat provere gramatike kada u pretragu uključite „proveru gramatike“ ili ako Pretraga shvati da želite proveru gramatike“, stoji na Google-ovoj stranici za podršku za ovu funkciju. „​​Izlaz koji obezbeđuje provera gramatike potvrđuje da li je gramatika ispravna. Ako nije, pokazuje kako ispraviti frazu ili rečenicu. Takođe može da ispravi pravopisne greške.” Google kaže da ova funkcija funkcioniše koristeći „AI sisteme“, ali upozorava da „možda neće biti 100 posto tačna, posebno sa delimičnim rečenicama“.

Kada pokušate sa komplikovanijom rečenicom, granice funkcije provere gramatike Google pretrage počinju da se pojavljuju.

Nije baš jasno kada je funkcija provere gramatike Google pretrage prvi put postala dostupna, iako se čini da je njena stranica za podršku na mreži najmanje nekoliko nedelja.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: