eCommerce 2020

Google protiv prevaranata

Prevare koje nastaju iz reklama u okviru kojih se nudi tehnička podrška plodno su tle za one koji su u potrazi za lakom zaradom, te je Google odlučio da tome stane na put, a tako što prevarante sprečava da korisnicima prikazuju svoje reklame.

Naime, tehnološki gigant je širom sveta počeo da blokira reklame u kojima se nudi tehnička podrška, te planira da u nekoliko sledećih meseci uvede sistem za verifikaciju, što neće garantovati da će korisnici biti potpuno zaštićeni od reklama koje su deo neke prevare, ali hoće to da će korisnici, a u slučaju da budu koristili sistem za verifikaciju oglašivača, dobijati pravu pomoć.

Google je tokom 2017. uklonio preko 3,2 milijarde različitih reklama koje su bile deo nekih prevara, ili jednostavno nisu nudile tačne informacije, te se iz kompanije tvrdi da se situacija u okviru nekih rizičnih kategorija značajno poboljšala. Tako je verifikacioni sistem za oglašivače koji nude tehničku podršku još jedan logičan korak u tom smeru, a njegova uloga je da lažne servise odvoji od onih koji nude prave usluge, te da na to upozori korisnike, i na kraju ukloni reklame onih oglašivača koji se smatraju prevarantima.

Pročitajte i:  Google kupio North, proizvođača Focals pametnih naočara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: , , ,