BIZIT plus

Google Search dobija funkciju provere gramatike

Tehnološki gigant Google dodao je funkciju provere gramatike u svoj browser Google Search.

PCPress.rs Image

Samo dodajte reči kao što su „grammar check“ ili „check grammar“ posle teksta

Nova funkcionalnost će korisnicima dati mogućnost da se gramatika njihovih rečenica i reči proveri bez potrebe treće strane. Prema navodima kompanije, njen program za proveru gramatike će videti „da li je fraza ili rečenica napisana na gramatički ispravan način ili kako da je ispravi, ako nije“.

Između ostalih stvari koje vam Google pretraga omogućava, provera gramatike ranije nije bila opcija. Ali nije bilo značajne potražnje za tim, jer postoje stotine programa za proveru gramatike dostupnih na mreži. Osim toga, Google-ovi proizvodi, kao što su Docs i Gmail, proveravaju gramatiku teksta koji ste uneli na praznu stranicu ili novi email, respektivno.

Kako koristiti Google-ovu proveru gramatike

Google je rekao da funkcija provere gramatike radi „dostupna samo na engleskom jeziku“. Da bi koristili ovu funkciju, korisnici samo moraju da unesu rečenicu ili frazu u pretragu zajedno sa “grammar check”, “check grammar” ili “grammar checker”. Pritiskom na enter će Google tražiti da proveri gramatiku vaših rečenica, pasusa ili samo nekoliko reči.

Pročitajte i:  Google je počeo da blokira veb sajtove sa vestima

Ako nema problema, zelena kvačica će biti prikazana u odeljku „Grammar Check“ ili na kartici koja prikazuje prvi rezultat. Ako nije, Google će izmeniti rečenicu i istaći promene. Pravopisne greške će takođe biti ispravljene pomoću ovog alata. Takođe, dugme „Copy“ će postati vidljivo kada korisnici pređu iznad ispravljene verzije.

Tehnološki gigant je upozorio da provere gramatike „možda neće biti 100 posto tačne, posebno sa delimičnim rečenicama“. Dakle, ako mislite da Google-ova nova alatka nije uradila sjajan posao, možete dati „povratne informacije“ ako otkriju problem.

Google je takođe rekao da provera gramatike neće biti obavljena ako „sadržaj možda krši opšte smernice Google pretrage ili ove smernice za funkcije pretrage“. Ovo obuhvata unose koji su opasni, medicinske prirode ili sadrže „vulgaran jezik“.

Stranica za podršku za ovu funkciju prvi put je objavljena krajem prošlog meseca, navodi se u izveštaju. Prošle nedelje, tehnološki gigant je najavio nove funkcije u Pretrazi kako bi pomogao korisnicima da zadrže kontrolu nad svojim ličnim podacima, privatnošću i bezbednošću na mreži, što uključuje funkciju koja upozorava korisnike kada se njihovi privatni kontakt podaci pojave na mreži. Takođe, eksplicitne slike — kao što je sadržaj za odrasle ili eksplicitno nasilan sadržaj — sada će podrazumevano biti zamućene kada se pojave u rezultatima pretrage.

Pročitajte i:  Google Podcasts uskoro prestaje sa radom, korisnici pozvani da pređu na YouTube Music

Izvor: Techlusive

Facebook komentari: