ERP 2024

Vaša YouTube početna stranica bi uskoro mogla da bude prazna ako ne uključite istoriju gledanja 

Sada je obavezno da imate istoriju gledanja na YouTube-u ako želite da nastavite da dobijate preporuke za video snimke.

PCPress.rs Image

YouTube će prestati da prikazuje preporuke video snimaka korisnicima kojima je isključena istorija gledanja

Platforma je ažurirala svoju stranicu za podršku 8. avgusta kako bi najavila da će od sada, YouTube pretplatnicima koji nemaju značajnu istoriju gledanja biti onemogućene preporuke. To znači da vaša YouTube početna stranica može izgledati mnogo drugačije ako više volite da obrišete i isključite istoriju gledanja. I dalje ćete moći da vidite traku za pretragu i levi meni vodiča. Međutim, vaš fid preporučenih video snimaka će biti prazan. Za neke bi to moglo da znači da vide uglavnom praznu YouTube početnu stranicu i na mobilnom uređaju i na vebu. YouTube opravdava promenu rekavši da će izmenjeno iskustvo omogućiti korisnicima da pretražuju i pretražuju pretplaćene kanale bez ometanja preporučenih video snimaka. Međutim, ovaj potez ne odgovara svima onima koji ne žele da uključe svoju istoriju gledanja na platformi. Štaviše, YouTube još uvek ne nameće ovaj zahtev odjavljenim korisnicima bez istorije gledanja.

Pročitajte i:  YouTube Music daje čistiji izgled Now Playing ekrana na vebu 

„Pokrećemo ovo novo iskustvo da bismo učinili jasnijim koje funkcije YouTube-a se oslanjaju na istoriju gledanja da bi dale preporuke za video zapise i učinile ga jednostavnijim za one od vas koji više vole da pretražuju, a ne da pregledaju preporuke“, objasnio je YouTube u svom postu podrške.

Iako su neki korisnici YouTube-a već počeli da primećuju efekte promene, platforma napominje da će se ona svima „polako“ uvesti u narednih nekoliko meseci. Korisnici mogu da promene podešavanja istorije gledanja na YouTube-u u bilo kom trenutku na osnovu svojih preferencija. Dakle, ako želite da otkrivate nove video snimke preko YouTube-ovih preporuka, uverite se da je podešavanje uključeno.

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: