Računari i Galaksija

Google Search može vam pomoći u rešavanju matematičkih zadataka zahvaljujući novom ažuriranju

Google ažurira svoj searchengine i Lens alat novim funkcijama kako bi pomogao studentima da vizualizuju i reše komplikovane matematičke probleme.

PCPress.rs Image

Unesite ili otpremite sliku teške matematičke jednačine

Nije reč o osnovnoj aritmetici. Unapređeni Google Search sada može da se nosi sa složenijim oblicima matematike poput računa i trigonometrije. Sve što trebate da uradite je da unesete jednačinu ili integral u traku za tekst na vrhu ili da uslikate svoj domaći zadatak pomoću Lensa. Zatim ćete videti niz koraka sa uputstvima objašnjavajući kako da ga rešite, sa odgovorom na dnu. Takođe, podržana je i geometrija, pri čemu kompanija preporučuje ljudima da koriste Google Lens za rešavanje tih zadataka, jer mogu sadržati dijagrame. Nećete moći da crtate oblike u traku za pretragu, tako da je otpremanje slike jednačine najbolja opcija.

Dodatno, možete uneti tekstualne probleme za fiziku. Google pretraga će istaknuti “poznate i nepoznate vrednosti” i zatim vam pokazati ispravnu formulu koju treba koristiti za tu određenu jednačinu. Na primer, ako trebate da saznate prosečno ubrzanje bicikliste koji silazi niz brdo, reći će vam tačnu kinetičku formulu koja je potrebna.

Pročitajte i:  Vremenska kapsula: Najtraženiji Google pojmovi kroz vreme

Ovo ažuriranje za matematiku trenutno je dostupno na desktopu i mobilnoj aplikaciji. Google navodi da možete ukucajte frazu “math solver” u traku za pretragu kako biste isprobali novo iskustvo na desktopu.. Moguće je da se ovo odnosi na buduće proširenje. U svakom slučaju, slobodno direktno unesite matematički problem u traku za pretragu. Ne morate ništa drugo da pokrećete.

Napredak u nauci

Pored pomoći u matematici, Google uvodi interaktivne 3D modele za određena naučna polja kao što su fizika, biologija i hemija. Dijagrami će vam omogućiti zumiranje objekta i pružiti definicije onoga što gledate.

U trenutku pisanja ovog teksta, čini se da ovaj patch nije široko dostupan. Mogu da se vide interaktivni 3D modeli za osnovne pojmove kao što su pojedini delovi ćelije i periodični elementi, ali ništa za određene tipove ćelija ili molekula. Možete potražiti model atoma kiseonika, ali ne i molekula ugljendioksida, na primer. Štaviše, ništa nije imalo definiciju. Bilo je samo model.

Nesumnjivo, ovo će pomoći studentima da napreduju u svojim kursevima. Ali ne zaboravite na hardver.

Pročitajte i:  Google Search sve gori: SEO spam pobeđuje

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: