Računari i Galaksija

Microsoft će dodati e-commerce mogućnost u Teams aplikaciju

Microsoft je spreman da dodatno unapredi Teams sa mnoštvom novih funkcija koje su najavljene na ovogodišnjem Ignite događaju.

PCPress.rs Image

Microsoft Teams aplikacija uskoro će vam omogućiti kupovinu proizvoda direktno iz aplikacije

Međutim, postoji jedna ključna promena koja dolazi uskoro u Teams, o kojoj Microsoft iz nekog razloga nije govorio na događaju: mogućnost elektronske trgovine (e-commerce) kako bi korisnicima omogućila iskustvo kupovine uređaja direktno unutar aplikacije.

Trenutno, Microsoft Teams ima prodavnicu aplikacija unutar same aplikacije koja vam pomaže da istražite i integrišete aplikacije kako biste poboljšali svoj radni tok. Osim aplikacija, prodavnica Teams će uskoro uključivati i sertifikovane Teams uređaje. To znači da će korisnici moći kupiti sertifikovane slušalice, web kamere, fiksne telefone i još mnogo toga za ličnu i deljenu upotrebu, a da ne napuštaju Teams aplikaciju.

Ako ste mala firma i želite kupiti sertifikovane uređaje za Teams, trenutno morate posetiti veb sajt Microsoft prodavnice uređaja da biste pregledali i kupili ono što vam je potrebno. Drugi način za kupovinu biće korišćenje Teams-ove prodavnice uređaja direktno unutar same aplikacije kada se ona pojavi. Prema stranici Microsoft 365 Roadmap (ID funkcije 169201), Microsoft planira da uvede iskustvo prodavnice uređaja u Teams u februaru naredne godine. Međutim, februarski rok za puštanje u rad je privremen i podložan promenama.

Pročitajte i:  Microsoft testira Windows 11 sa ispravkom za zvuk  

Microsoft još uvek nije pružio uvid u to kako će izgledati prodavnica uređaja, ali dizajn će verovatno biti vrlo sličan stranici sa aplikacijama unutar Teams aplikacije. Postoji i mogućnost da Microsoft objedini Teams uređaje od sertifikovanih partnera i aplikacije na jednom mestu kako bi korisnicima ponudio ujednačeno iskustvo. 

Kada prodavnica bude lansirana, postojiće određena ograničenja ko može da je koristi i na kojim uređajima. Microsoft je rekao da će biti dostupna za firme u SAD-u i Kanadi, a nije rečeno da li će usluga biti proširena na druge tržišta u kasnijem periodu. Takođe, mogućnost kupovine Teams uređaja direktno unutar aplikacije biće ograničena na Teams desktop i web klijente pri lansiranju.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,