Google Street View proslavlja 15. rođendan!

Kompanija Google je 2007. godine objavila prve Street View fotografije San Franciska, Njujorka, Las Vegasa, Majamija i Denvera. Od tada je prošlo 15 godina, a Street View automobili opremljeni kamerama zabeležili su i podelili više od 220 milijardi Street View fotografija i prešli preko 16 miliona kilometara, što je jednako obilasku oko zemaljske kugle više od 400 puta.

PCPress.rs Image

Srbija među 50 najposećenijih zemalja na Google Street View usluzi, u poslednjih godinu dana

Međutim, ulice nisu bile granica – zabeležene su i fotografije unutar kulturnih znamenitosti, visoko u svemiru ili duboko u okeanu. Na 15. rođendan Street View usluge objavljeni su podaci o najposećenijim i najatraktivnijim lokacijama širom sveta koje su korisnici tražili u prethodnih godinu dana, a među njima se nalaze i srpske znamenitosti i popularne turističke lokacije.

PCPress.rs Image

Na samom vrhu globalne liste država sa najviše posećenih lokacija na Street View usluzi u toku protekle godine našli su se Indonezija, SAD i Japan, dok četvrto i peto mesto zauzimaju Meksiko i Brazil. Srpski gradovi, muzeji i znamenitosti takođe su probudili značajno interesovanje korisnika, pa je tako Srbija, tokom protekle godine, zauzela 50. mesto na listi 100 najposećenijih zemalja na Street View-u.

Pročitajte i:  Google će vam omogućiti da kontrolišete kursor miša svojom glavom na Androidu

Uz Street View je moguće posetiti mesta kao što su pešačke zone, planinski vrhovi ili dubine okeana i sve to je dostupno iz udobnosti vašeg doma. Ipak, tri lokacije su privukle najviše interesovanja korisnika tokom prošle godine: svih 154 sprata Burdž Kalife u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koja je proglašena najvišom zgradom na svetu; kultna Ajfelova kula u Francuskoj sa čijeg vrha se pruža fenomenalan pogled na Pariz; kao i naša specijalna kolekcija slika Tadž Mahala u Indiji.

PCPress.rs Image

Kada je reč o Srbiji pet najposećenijih lokacija na usluzi Street View, koja je u Srbiji prisutna od 2013. godine, tokom prethodne godine bile su:

  1. ŠarenGrad, u blizini Kruševca
  2. Beogradska tvrđava
  3. Braničevski Manastir Tumane
  4. Hram Svetog Save
  5. Beogradski zoološki vrt

PCPress.rs Image

Muzeji i istorijski lokaliteti su takođe mesta koja oduvek privlače veliku pažnju, kako turista tako i domaćih posetilaca, i predstavljaju lokacije na kojima najbolje možete upoznati specifičnost, istoriju i kulturu jednog naroda. Muzeji i lokaliteti od istorijskog značaja koji su tokom prošle godine bili najviše istraživani na usluzi Street View u Srbiji bili su:

  1. Muzej Nikole Tesle
  2. Kuća cveća
  3. Muzej iluzija Beograd
  4. Arheološki lokalitet Lepenski vir
  5. Beli dvor
Pročitajte i:  Najbolje aplikacije za hvatanje beleški: Google Keep

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,