ASUS Zenbook

Google testira funkciju kupovine direktno sa YouTube-a

YouTube testira pojednostavljeni način kupovine predmeta koji se koriste ili pominju na vašim omiljenim kanalima. Usluga kaže da kreatori koji su deo pilota mogu da uključe određene proizvode u svoje video snimke. Ako kliknete ili dodirnete ikonu torbe za kupovinu u donjem levom uglu ekrana, YouTube će prikazati listu istaknutih predmeta.

PCPress.rs Image

Trenutno test samo za korisnike iz SAD-a

Moći ćete da pogledate više informacija o tim proizvodima, pogledate srodne video zapise ili kupite predmete. Samo korisnici iz SAD-a koji pristupe IouTube-u preko Android-a, iOS-a i Weba videće ikonu torbe. Lako je zamisliti scenarije u kojima bi ova funkcija funkcionisala na brend, kao što su kreatori kuvanja koji se povezuju sa kuhinjskim priborom, igrači koji prilčaju o komponentama sa svojih video snimaka o izradi svog računara i, naravno, otpakivanje kanala koji predstavljaju proizvode koji se prikazuju. Kreatori su mogli da prodaju robu putem čvorišta za kupovinu na svom kanalu poslednjih nekoliko godina, a ovaj najnoviji eksperiment izgleda kao još jedan način da pored brendova i YouTube ostvari prihod.

Pročitajte i:  YouTube-ova funkcija Super Thanks stiže za više beta korisnika

Izveštaji se kovitlaju već duže vreme da YouTube istražuje neku funkciju u tom smeru. Brojne platforme uključuju više funkcija za kupovinu, uključujući Instagram i WhatsApp, pa nije previše iznenađujuće da Google to isto radi na YouTube-u. Na kraju, Google oglasi za kupovinu počeli su da se prikazuju ispod YouTube video snimaka još 2015. godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
5G i IoT - specijalno izdanje

Tagovi: