Računari i Galaksija

Google traži od zaposlenih da se vrate u kancelariju 4. aprila

Google zahteva od svojih zaposlenih da se 4. aprila vrate u kancelariju. Tehnološki gigant je ublažio smernice koje se odnose na vakcinaciju zaposlenih.

PCPress.rs Image

Nije kraj, ali valja početi ponovo

Da li je reč o kraju pandemije? Zašto je Google pohrlio da se zaposleni vrate 4. aprila? Čemu drastična promena stava o vakcinaciji? Naime, Google je zamolio svoje zaposlene da se vrate u kancelariju, ukidajući sistem rada od kuće. Sistem rada od kuće biće najpre ukinut na nekoliko lokacija u SAD-u. U isto vreme uklonio je smernice prema kojima zaposleni moraju da imaju dve doze vakcije protiv COVID-19.

„Prošle su duge i izazovne dve godine otkako je velika većina naših ljudi počela da radi od kuće. Ali napredak u prevenciji i lečenju, stabilan pad broja slučajeva i bolje bezbednosne mere znače da je moguć povratak u kancelarije.“ Iako Google nastavlja politiku vakcinacije, zaposleni koji nisu vakcinisani mogu da se vrate na svoja mesta. Oni su u obavezi da se pridržavaju protokola koji se odnosi na sprečavanje prenosa COVID-19. Takođe je najavljeno da će se u Google prostorijama otvoriti sve neformalne prostorije kao što su teretane.

Pročitajte i:  Google-ova nagodba u SAD-u će koštati oko 700 miliona dolara

Izvor: Indatoday

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,