BIZIT plus

Google u pretrage za putovanja dodaje informacije povezane sa COVID-19 

Google je predstavio nove alate koji pomažu ljudima da planiraju svoje prve odmore nakon vakcinacije.

PCPress.rs Image

Putnici mogu saznati da li je na njihovom odredištu potreban karantin ili dokaz o vakcinaciji

Ograničenja i zahtevi za COVID-19 i dalje se veoma razlikuju među domaćim i međunarodnim turističkim destinacijama. Google pretraga letova, hotela ili stvari koje treba obaviti, sada će doneti i rezultate za sva upozorenja ili ograničenja vezana za COVID-19 na odredištu koje pretražujete. Google je dodao dodatne detalje o ograničenju putovanja, uključujući i to da li je potreban karantin ili morate da pokažete dokaz o imunizaciji ili negativan COVID-19 test.

Korisnici mogu da odluče da primaju ažuriranja o tome kada se ograničenja ukidaju ili dodaju za datu destinaciju. Ažuriranja se odnose na pojedine države i države u SAD-u. Na “explore”  tabu na Google-ovoj stranici za putovanja, ljudi mogu da pretražuju ne samo letove, već i da filtriraju destinacije prema interesovanjima, poput plaža ili skijanja. Kada odaberete odredište, dobićete i ažurirane informacije o svim putnim savetima ili ograničenjima.

Pročitajte i:  Google i Hugging Face - „superkompjuter” iza AI 

Google nije jedini

Nakon što su pandemijske blokade i ograničenja putovanja držali mnoge ljude kod kuće veći deo prošle godine, Google nije jedina kompanija koja se priprema za povratak putovanja. Expedia Group – koja uključuje online travel agent (OTA) website-ove Expedia, Vrbo, Travelocity, Hotels.com i druge – kreirala je svoj alat Travel Advisor, kako bi pomogla kupcima da planiraju putovanja i poštuju bilo koja ograničenja zbog COVID-19.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i dalje preporučuje Amerikancima da odlažu putovanja dok se potpuno ne vakcinišu, nakon čega mogu bezbedno da putuju u SAD. Agencija ima mapu koja pokazuje gde putovanja mogu biti posebno rizična zbog koronavirusa. I dok je Amerikancima još uvek zabranjeno putovanje na mnoga međunarodna odredišta, zvaničnik Evropske unije rekao je za vikend za New York Times, da bi Amerikanci u potpunosti vakcinisani protiv koronavirusa, mogli da posete EU ovog leta.

Izvor: Theverge

Facebook komentari: