Top50 Glas publike

Google nudi virtuelne ture lokacija svetskog nasleđa

Putovanje još uvek nije izvodljivo za mnoge koji su usred ograničenja kako bi se sprečilo širenje koronavirusa. Ipak, postoje načini na koje mnogi mogu istražiti neke od svetskih kulturnih znamenitosti i najzapaženija mesta prirodnih lepota iz svog doma. Jedna od mogućnosti je Google Arts & Culture, koji je svojoj biblioteci virtuelnih tura upravo dodao mnoga mesta UNESCO-ve svetske baštine.

Google nudi virtuelne ture svetskog nasleđa.

Istražite Kilimandžaro, Tadž Mahal i mnoga druga mesta

Kroz Explore UNESCO World Heritage mogu se istražiti lokaliteti poput francuskih kanala, Koloseuma, planine Kilimandžaro i vulkana u Južnoj Koreji. Takođe, korisnici mogu pogledati trenutni prepoznatljiv pejzaž Rio de Žanera, uživati u prelepom Tadž Mahal-u i virtuelno plivati sa kitovima u Meksiku. Obilasci su koristan način da ljudi ostanu povezani sa svetskom istorijom kada je lično posećivanje ovih lokacija uglavnom onemogućeno.

Google Arts & Culture mogao bi se pokazati izuzetno dragocenim za prosvetne radnike, pomažući im da studente uče o prirodnom i kulturnom nasleđu. Obilasci uključuju informacije o nacionalnom parku Yosemite, drevnim hodočasnim rutama u severnoj Španiji i Velikim piramidama u Gizi. Lokacije svetske baštine pridružuju se velikom broju važnih kulturnih mesta na Google Arts & Culture-u, uključujući eksponate mnogih glavnih muzeja, kao i istoriju elektronske muzike.

Pročitajte i:  Google Messages - šifrovana RCS grupna ćaskanja

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: