Google ukinuo The Great Suspender ekstenziju

Google je blokirao The Great Suspender, ekstenziju koji su koristili korisnici Chrome-a koji su bili skloni otvaranju velikog broja tabova, „jer sadrži malware“.

PCPress.rs Image

Korisnici u nedoumici – šta dalje

Ovo je ostavilo nekoliko pitanja i nedoumica. Prvo, šta se dogodilo? Odgovor na ovo pitanje je da je još prošle godine postojala opravdana sumnja da ekstenzija sadrži malware kod, nakon što se promenio njen vlasnik. U četvrtak je Google ukinuo ekstenziju, rekavši korisnicima da je sada blokirana. Ako ste bili korisnik, tabovi koje ste suspendovali sada su nestali. Još uvek ih možete oporaviti, ali to uključuje pretragu vaše istorije za ID-em ekstenzije (klbibkeccnjlkjkiokjodocebajanakg) i zatim izdvajanje URL-a iz stringa (stoji iza uri=).

Ukoliko i dalje imate naviku da otvarate veliki broj tabova, postoji nekoliko ekstenzija koje možete koristiti i koji rade slične stvari, kao što su, na primer, Session Buddy i OneTab sprint. Ako biste više voleli plaćenu uslugu, možete da izaberete Partizion ekstenziju, koja je pouzdana, a kad se naviknete, zaista dobro funkcioniše. Najjednostavnija opcija koja vam ostaje je da jednostavno ograničite broj otvorenih tabova.

Pročitajte i:  Nova Android funkcija pomaže da izvučete više životnog veka baterije

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

1 thoughts on “Google ukinuo The Great Suspender ekstenziju

  • 11. 02. 2021. at 16:45
    Permalink

    Bukvalno kliknuh na clanak u panici. Hvala na preporukama sta mozemo sada koristiti.

Comments are closed.