Google ukinuo The Great Suspender ekstenziju

Google je blokirao The Great Suspender, ekstenziju koji su koristili korisnici Chrome-a koji su bili skloni otvaranju velikog broja tabova, „jer sadrži malware“.

PCPress.rs Image

Korisnici u nedoumici – šta dalje

Ovo je ostavilo nekoliko pitanja i nedoumica. Prvo, šta se dogodilo? Odgovor na ovo pitanje je da je još prošle godine postojala opravdana sumnja da ekstenzija sadrži malware kod, nakon što se promenio njen vlasnik. U četvrtak je Google ukinuo ekstenziju, rekavši korisnicima da je sada blokirana. Ako ste bili korisnik, tabovi koje ste suspendovali sada su nestali. Još uvek ih možete oporaviti, ali to uključuje pretragu vaše istorije za ID-em ekstenzije (klbibkeccnjlkjkiokjodocebajanakg) i zatim izdvajanje URL-a iz stringa (stoji iza uri=).

Ukoliko i dalje imate naviku da otvarate veliki broj tabova, postoji nekoliko ekstenzija koje možete koristiti i koji rade slične stvari, kao što su, na primer, Session Buddy i OneTab sprint. Ako biste više voleli plaćenu uslugu, možete da izaberete Partizion ekstenziju, koja je pouzdana, a kad se naviknete, zaista dobro funkcioniše. Najjednostavnija opcija koja vam ostaje je da jednostavno ograničite broj otvorenih tabova.

Pročitajte i:  Google plaća 15 milijardi dolara da ostane podrazumevani sistem za pretragu u Safari browser-u

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

One thought on “Google ukinuo The Great Suspender ekstenziju

  • 11. February 2021. at 16:45
    Permalink

    Bukvalno kliknuh na clanak u panici. Hvala na preporukama sta mozemo sada koristiti.

Comments are closed.