BIZIT plus

GoPro Hero 12 Black donosi unapređenja namenjena profesionalcima

Najnoviji flagship model GoPro kamera, Hero 12 Black je stigao i, u odnosu na svog prethodnika, donosi dosta korisnih unapređenja, namenjenih prvenstveno profesionalcima.

PCPress.rs Image

I

zgled i senzor kamere ostali su isti – 1/1.7“, sa 8:7 odnosom stranica, 5.3K video i 27 MP foto rezolucijom. Među najvažnijim unapređenjima je Dual Channel audio podrška, koja omogućava simultano snimanje dve audio trake – recimo sa same kamere i sa eksternog mikrofona. Dodata je i podrška za bluetoot mikrofone, pa kameru možete da kontrolišete glasovnim putem i kad se ne nalazi u rukama (dok god je u bluetooth dometu), čime se znatno olakšava hands-free kontrola. Na raspolaganju je i nov Max Lens Mod 2.0, dodatak koji omogućava širokougaono snimanje od 177 stepeni.

Možda najbitnije unapređenje je skoro duplo veća autonomija kamere prilikom snimanja videa. GoPro Hero 12 Black je u stanju da snimi 70 minuta 5.3K videa u 60 fps, 95 minuta 5.3K/30fps videa, odnosno čak 155 minuta videa u HD rezoluciji. Interesantno je da za to nije zaslužna baterija. Šta više, GoPro Hero 12 Black koristi identičnu bateriju kao i GoPro Hero 11 Black (možete ih i menjati među ovim kamerama), sa identičnim kapacitetom, ali je kompanija napravila odličan posao prilikom optimizacije i redizajna power management sistema.

Pročitajte i:  GoPro: Pojednostavite upravljanje ljudskim resursima najefikasnijim rešenjima

Kamera je dobila podršku za nove video modove. GoPro Hero 12 Black obezbeđuje upotrebu celog 8:7 senzora u svim modovima snimanja, što kod prethodnika nije bilo moguće. Dodat je i HDR video koji će obezbediti atraktivnije video snimke sa većim rasponom boja. I konačno, podržan je industrijski standard za tripode, pa se kamera sada lako može povezati sa svim standardnim tripod i monopod nogicama.

Cena GoPro Hero 12 Black kamere je 399 dolara bez, odnosno 480 dolara zajedno sa Max Lens Mod 2.0 dodatkom (koji, kada se kupuje zasebno, košta 99 dolara).

Izvor: TechRadar

Facebook komentari: