BIZIT plus

Microsoft-ova nova Xbox Mastercard kartica od sutra u funkciji

Microsoft će lansirati Xbox kreditnu karticu koja će biti dostupna isključivo Xbox testerima u SAD. Xbox Mastercard je kreditna kartica bez godišnje naknade koju izdaje Barclays, a kupovine izvršene pomoću kartice će generisati poene koji se mogu iskoristiti na Xbox igrama i dodacima.

PCPress.rs Image

„Sa Xbox Mastercard kreditnom karticom, igrači mogu da zarade poene sa kartice svakodnevnim kupovinama koje mogu iskoristiti za igre i dodatke na kbok.com“, objašnjava Dave McCarthy, CVP servisa za Xbox igrače. „Xbox Mastercard će biti dostupna isključivo Xbox Insajderima u 50 Sjedinjenih Država počevši od 21. septembra, a dostupna za sve Xbox igrače u 50 Sjedinjenih Država će doći 2024.

Xbox Mastercard nije povezana sa Microsoft Rewards-om, tako da je to poseban lonac poena koji se može zaraditi kupovinom sa karticom. Svaki potrošen dolar generiše jedan poen na kartici, a 1.500 poena je dovoljno za preuzimanje poklon kartice od 15 dolara koja se može iskoristiti u Microsoftovoj onlajn Xbox prodavnici. Vlasnici Xbox Mastercard-a će takođe moći da zarade pet poena za svaki dolar potrošen na kvalifikovane proizvode iz onlajn Microsoft prodavnice, tri poena za svaki dolar potrošen na servise za striming kao što su Netflix i Disney Plus i tri poena za svaki dolar potrošen na usluge isporuke kao što su Grubhub i DoorDash.

Pročitajte i:  Meta, Microsoft, X i Match Group protiv Apple-a 

APR stope se kreću od 20,99 posto do 31,99 posto na osnovu kredita. Kompletni uslovi i odredbe za Xbox Mastercard su dostupni ovde.

Članovi kartice će takođe dobiti bonus od 5.000 poena (vrednost od 50 dolara) nakon prve kupovine sa karticom, zajedno sa tri meseca Xbox Game Pass Ultimate za nove članove Game Pass-a. Ova tri meseca takođe možete pokloniti prijateljima ili porodici ako ste već član Game Pass-a.

Postoji pet dizajna koje možete izabrati za samu Xbox Mastercard karticu, uz opciju da je prilagodite oznakom igrača. Xbox insajderi u kontinentalnom delu SAD, na Aljasci i Havajima mogu da počnu da se prijavljuju za Xbox Mastercard 21. septembra. Microsoft kaže da će Xbox Mastercard biti dostupna u talasima Xbox Insajderima ove jeseni.

Ovo je prvi put da je Microsoft ponudio Xbox karticu u više od jedne decenije, nakon što je kompanija ranije dozvolila Xbox Live pretplatnicima da dobiju besplatnu Xbox Live Diamond karticu lojalnosti 2005. godine koja je pružala popuste u prodavcima koji učestvuju. Sony takođe nudi sopstvenu PlayStation kreditnu karticu, sa sistemom zasnovanim na poenima koji se može iskoristiti za igre, filmove, elektroniku i još mnogo toga.

Pročitajte i:  Microsoft planira da otvori Data centar na mestu nesuđene Foxconn fabrike

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: