BIZIT plus

GTA V je najgledanija igra na Twich platformi u 2021. godini

Možda je iznenađujuće, ali na Twitch platformi nisu najgledanije najnovije igre. Umesto toga, gledaoci na ovoj platformi su tokom ove godine najviše vremena proveli gledajući Grand Theft Auto V. Ova igra je u 2021. godini gledana više od 2.1 milijardi časova, što je ogroman skok gledanosti u odnosu na 2020. godinu (kada je gledana „samo“ 764 miliona časova).

gta v

GTA V je druga najgledanija kategorija na Twitch-u generalno, odmah iza „Just Chatting“ kategorije u kojoj streamer-i razgovaraju sa svojim gledaocima bez igranja igara.

Prošlogodišnji pobednik, League of Legends, ove godine je pao na drugo mesto sa 1.8 milijardi odgledanih časova. S obzirom da je prošle godine ova igra pobedila sa 1.4 milijardi odgledanih časova, jasno je koliko je Twitch ove godine imao veći broj pregleda nego prethodne. Ukupan broj ostvarenih časova gledanja u ovoj godini je 24 milijarde, dok je prošle godine ta brojka bila 17 milijardi, što je povećanje od 45 procenata.

Za pomenutim igrama slede Fortinite, Valorant, Minecraft, Call of Duty: Warzone, Counter-Strike: Global Offensive, Apex Legends i Dota 2. Najpopularnija nova igra u 2021. godini na ovoj platformi je New World, sa 259 miliona odgledanih časova, a pozicionirana je tek na 18 mesto najgledanijih Twitch igara.

Pročitajte i:  Twitch i nove zabrane   

Izvor: IGN

Facebook komentari: