Haker koji je oborio Twitter 2020. godine osuđen na zatvorsku kaznu

Haker koji je oborio Twitter 2020. godine osuđen na sedam godina zatvora.

PCPress.rs Image

Tri godine nakon što je izveo spektakularan napad u realnom vremenu i oborio Twitter, Džozef Džejms O’Konor osuđen je u Njujorku na sedam godina zatvora nakon što je u maju priznao krivicu. Državljanin Velike Britanije, izručen je iz Španije na zahtev američkih tužilaca početkom ovde godine.

Tužioci su zahtevali kaznu od najmanje sedam godina zatvora, mada prema pravnim procenama kazna koja mu sleduje je 77 godina. Prema tužiocima „koristio je svoje sofisticirane tehnološke sposobnosti u zlonamerne svrhe – sprovodeći složen napad zamene SIM kartica kako bi ukrao kriptovalute, hakovao Twitter, oduzima naloge na društvenim mrežama i uhodio dve osobe.” O’Konor smatra da su njegovi zločini besmisleni.

Osuđen je na sedam godina zatvorske kazne. Ostali 70 godina su oprošteni. Ovo suđenje i brojke pokazuju besmislenost pravnog sistema nad hakerskim zločinima. Sedam godina zatvorske kazne je ekvivalent za mnoga ubistva u raznim državama. Hakerski zločini trenutno nemaju mernu jedinicu na tasu pravde.

Pročitajte i:  Twitter se zvanično preselio na X.com

Izvor: techcrunch.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,