ASUS ROG StrixG

Hakeri manipulisali ukradenim podacima o COVID-19 vakcini 

Evropska agencija za lekove kaže da je istraga o sajber napadu otkrila da su hakeri pokušali da “podriju poverenje” u vakcine protiv COVID-19.

Hakeri pristupili poverljivim internim mejlovima

Hakeri koji su ukrali informacije o vakcinama protiv COVID-19 u sajber napadu na medicinsku agenciju Evropske unije, a zatim ih objavili na mreži, manipulisali su onim što su pronašli kako bi širili dezinformacije s namerom da potkopaju poverenje u vakcine. Prema najnovijim informacijama o sajber napadu, koji je prvi put obelodanjen prošlog meseca, Evropska agencija za lekove (EMA) otkrila je kako su hakeri pristupili poverljivim internim mejlovima od novembra o procesima procene vakcina protiv COVID-19. Istraga koja je u toku utvrdila je da su oni koji stoje iza napada manipulisani nekim sadržajem tih e-mailova, u pokušaju da se stvori nepoverenje u vakcine.

Neizvesno je ko su počinioci sajber napada, ali ovakav napad doprinosi teorijama zavere protiv vakcina, koje se šire od početka pandemije. Prethodno obaveštenje EMA-e otkrilo je da su hakeri pristupili i ukrali podatke o COVID-19 vakcini tokom decembra. Britanski Nacionalni centar za sajber bezbednost, Microsoft i Svetska zdravstvena organizacija su među onima koji su izdali upozorenja protiv hakerskih grupa usmerenih na zdravstvo, farmaceutske proizvode, univerzitete i druge organizacije uključene u razvoj i distribuciju vakcina protiv COVID-19.

Pročitajte i:  SolarWinds: Intel, Nvidia i Cisco žrtve velikog hakerskog napada

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
PC Press - Hosting 2021

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.