Hakeri ponudili praznični popust za kradene podatke

Hakeri su odlučili da svoju praksu prilagode prazničnoj atmosferi, te i sami ponude popust za ukradene podatke o kreditnim karticama korisnika, u okviru Crnog petka koji postaje popularan i u okviru dark web-a, gde se trguje ovakvim informacijama.

PCPress.rs Image

Naime, sigurnosni eksperti, uključujući i FBI, te druge bezbednosne agencije, upozorili su na porast krađe podataka tokom online kupovina u okviru Crnog petka i Cyber ponedeljka. Tako je primećeno da hakeri nude i „praznične popuste“ na ukradene podatke, pa je u okviru foruma “Gansta’s Paradise” na dark web-u ponuđen popust od 25% na ukradene kreditne kartice. Takve aktivnosti primećene su i u okviru platforme Telegram, a najviše su pogođeni korisnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke i Danske.

PCPress.rs Image

Jednom kada dođu do podataka o kreditnim karticama hakeri ih uglavnom koriste za kupovinu luksuzne robe, koju potom šalju anonimnim kupcima, a pre nego što žrtve napada shvate o čemu se radi, te ponište kreditne kartice. Tokom praznika broj napada se povećava, budući da se više korisnika odlučuje za online kupovinu, te usled praznične euforije manje brine o bezbednosti.

Pročitajte i:  Telegram debolokira Chat botove koje koriste ukrajinske bezbednosne službe

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,