TrendMicro

Hakeri ukrali 9.5 miliona dolara u Ripple kriptovaluti sa GateHub-a

Hakeri su sa GateHub servisa za kriptovalute ukrali 23.2 miliona Ripple valute (XRP), čija je vrednost približno 9.5 miliona dolara. Kompanija je priznala da je otkriven sigurnosni propust, a nezvanična istraga ukazuje da je oštećeno između 80 i 90 korisnika ovog servisa.

PCPress.rs Image

Prema preliminarnim rezultatima istrage, izgleda da je za hakerski napad upotrebljen propust u API-ju, mada još uvek nije utvrđen tačan način kako je to urađeno. Za sada se zna da je detektovano naglo povećanje broja API poziva u kratkom periodu (sa validnim pristupnim tokenima), koji su došli sa malog broja IP adresa. Ali to ne objašnjava kako su napadači bili u mogućnosti da prikupe druge informacije potrebne da se dekriptuju tajni ključevi oštećenih korisnika.

Izveštaj o napadu objavila je XRP Forensics, zajednica XRP korisnika koja radi na preventivi i sprečavanju prevara na XRP Ledger-u. Oni su otkrili da su se sumnjive transakcije slivale na 12 XRP adresa, na koje su hakeri najverovatnije prebacivali ukradena sredstva.

Pročitajte i:  Rešenje za Twitter: Elon Musk zaposlio hakera

GateHub je obavestio nadležne organe vlasti i obećao je da će izdati zvanično saopštenje nakon što se završi interna istraga o ovom slučaju.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,