Harley-Davidson otvara razvojni centar u Silicijumskoj Dolini

Jedna od najpoznatijih američkih kompanija, Harley-Davidson, poznata po moćnim motociklima sa unutrašnjim sagorevanjem, najavila je do kraja godine otvaranje razvojnog centra u Silikonskoj dolini. Razlog za ovo proširenje kompanije iz Milvokija je što u Silicijumskoj Dolini mogu lakše da pronađu stručnjake koji imaju znanje i želju da rade na električnim vozilima. Posle najava od pre nekoliko meseci da će početi sa proizvodnjom električnih motocikala, ovo je prvi konkretan dokaz da Harley-Davidson ozbiljno razmišlja u tom pravcu.

PCPress.rs Image

Prvi električni Harley-Davidson motocikl biće predstavljen tokom sledeće godine, najverovatnije u avgustu, a kako kažu iz kompanije, zadržaće sve karakteristike koje već decenijama oduševljavaju kupce i ljubitelje ovih vozila širom sveta. Pri tome se ne misli samo na performanse, već i na karakterističan reski zvuk Harley-Davidson motora. Kako zvaničnici iz kompanije kažu i električni motocikl će imati svoj prepoznatljiv zvuk, i on neće biti „lažan“ (jer su električni motori suštinski bešumni), već će zaista biti generisan tokom rada.

Razvojni centar u Silikonskoj dolini biće u početku fokusiran na razvoj baterija, elektronike i dizajna električnih motora, kao i na proizvodnju manje količine naprednih tehnoloških delova.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , ,