Harmony OS sledeće godine stiže na nove uređaje

Kineski tehnološki gigant Huawei Technologies, planira da proširi liniju proizvoda koje će pokretati Harmony OS. Ovi proizvodi će sledeće godine biti dostupni kako u Kini, tako i širom sveta. Korisnici najviše očekuju da vide Harmony OS na telefonima, tabletima i računarima, ali to se još uvek neće desiti, objavljeno je iz kompanije.

PCPress.rs Image

Televizori i uređaji koji su povezani sa TV-om su prvi proizvodi koji su dobili Harmony OS (koji se u Kini zove Hogmeng). Wang Čenglu, predsednik Huawei softverske divizije, nije bio detaljan koji bi to novi uređaji mogli da budu, ali je pomenuo da bi Harmony OS mogao da se nađe na budućim pametnim satovima, zvučnicima i uređajima za virtuelnu realnost. Kada su telefoni u pitanju, Huawei će se svim silama boriti da na njima zadrži Google Android OS.

Podsećamo, Harmony OS je predstavljen u avgustu ove godine nakon što je Amerika uvela sankcije prema ovoj kompaniji. One su do sada primenjene na pojedinim modelima Huawei premium telefona, ali određeni modeli su se i nakon toga pojavili sa punom verzijom Android-a. Pošto očigledno postoji šansa da se na (bar na nekim) budućim Huawei telefonima nađe puna verzija Android-a, oni ne planiraju da bez preke potrebe prelaze na Harmony OS.

Pročitajte i:  Amazon ulaže dodatnih 2,75 milijardi u Startup Anthropic

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,