Harry Potter i tajna igre Valheim

Popularna survival igra Valheim ostvaruje uspehe koji do sada nisu zabeleženi, te obara Steam rekorde skoro pa neverovatnom brzinom. Tako je za samo 17 dana od objavljivanja prodato preko tri miliona kopija, a ističe se da ljubitelji ne samo da kupuju, već i aktivno igraju – 21. februara je u isto vreme igralo čak 500 hiljada igrača.

PCPress.rs Image

Danas je broj igrača daleko veći (preko šest miliona), a sa popularnošću obično stižu i brojne zanimljivosti, a to posebno važi za igre u kojima može da se gradi. Ukoliko neki sadržaj podržava graditeljske veštine, skoro je sasvim sigurno da će neko, na primer, odlučiti da napravi Millennium Falcon, pa je i Valheim tri nedelje od objave doživeo svoju verziju. Slavni kosmički brod iz Ratova zvezda dobio je rustičnu varijantu koja odgovara igri sa Vikinzima. Brod je dobio ime Millennium Longboat, a najviše zadivljuje unutrašnjost koja je mapirana od slavne pilotske kabine do centralnog hodnika. Brod će za sada ostati na zemlji, ali bi uskoro možda mogao i da poleti, jer je u ovako popularnim igrama sve moguće.

Pročitajte i:  Radujte se ribolovci: Epic Games poklanja dve video igre

Ovo nije jedini igrač koji je odlučio da demonstrira veštinu građenja impresivnog skloništa, pa se na Redditu nedavno pojavila informacija o igraču koji je sagradio Hogwarts. Građevina je, kako se tvrdi, verna kopija zamka iz popularne franšize o mladom čarobnjaku. Ostali igrači odmah prepoznaju o kojoj se građevini radi, budući da je tu i Hagridova koliba, Grand Hall, čak i teren za Quidditch.

Mnogo je onih koji su zadivljeni građevinskim poduhvatima koji su u igri procvetali u rekordnom roku, pa se pretpostavlja da nas uskoro očekuju i nova iznenađenja.

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,