HBO će produžiti podršku za starije Apple TV uređaje

Tokom ove nedelje, HBO je najavio da će poslednjeg dana aprila „povući“ podršku svojih HBO Now i HBO Go aplikacija za starije Apple TV uređaje. Posle samo nekoliko dana, revidirali su svoju odluku.

PCPress.rs Image

Naime, HBO aplikacije će biti ukinute za drugu i treću generaciju Apple TV-a, ali ne 30. aprila, već malo kasnije. Za HBO Now, datum je pomeren na 15. maj, a za HBO Go je samo rečeno da će biti podržan još nekoliko meseci. Ova odluka doneta je da bi korisnici mogli da imaju više vremena da nabave novije verzije Apple TV uređaja, zbog toga što su Apple prodavnice širom sveta zbog trenutne situacije uglavnom zatvorene. Takođe, ovim putem će se korisnicima starijih verzija Apple TV-a omogućiti da još neko vreme gledaju svoje omiljene sadržaje, jer u većem delu sveta oni moraju da sede zatvoreni u svojim kućama.

Odluka da se povuče podrška za drugu i treću generaciju Apple TV-a je doneta još pre nekoliko meseci i ona predstavlja logičan i uobičajen potez napuštanja zastarelih platformi, kako bi se svim korisnicima obezbedio maksimalno streaming iskustvo. Korisnici kojih se tiče ova odluka imaće dve mogućnosti – ili da nabave novije generacije Apple TV uređaja, ili da povežu svoj računar sa TV-om i tako gledaju HBO Now i HBO Go sadržaje.

Pročitajte i:  Apple i MLS - striming fudbala 1. februara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,