BIZIT plus

Hip-hop kriptovaluta

Sin Ol ‘Dirty Bastard-a, člana Wu-Tang Clan hip-hop sastava koji je preminuo 2004. godine, pokreće sopstvenu kriptovalutu. Young Dirty, čije je pravo ime Bar-Son James, je zaštitno lice odgovarajuće nazvanog Dirty Coin-a, kriptovalute koja je nastala uz pomoć imovine Ol ‘Dirty-a i Link Media Partners, kompanije koja posluje u industriji zabave. Dirty Coin će postojati kao token na TAO blockchain mreži i biće na AltMarket berzi kasnije ove godine kada se kovanica zvanično pusti na tržište.

PCPress.rs Image

Projekat Dirty Coin, ima za cilj da služi kao osnova za finansiranje za predstojeći album Young Dirty-a, kao i sredstva sa kojim fanovi mogu da kupe karte za nastupe i promotivnu robu. Valuta će takođe moći da se koristi i za kupovinu robe vezanu za njegovog oca. “Ako su fanovi kupili Dirty Coin pre koncerta, imaju veću šansu da uđu, a osim Dirty Coin-a verovatno neće biti potrebno ništa više. Dakle, to je velika prilika za naše fanove”, rekao je Young Dirty u intervjuu. Govoreći sa CoinDesk-om, Young Dirty je napomenuo da projekat može da podstakne druge umetnike i izvođače da detaljnije razmotre kriptovalute, koje je nazvao “najvećom stvari koja je poznata čoveku”. “Kada se uključe drugi umetnici, mislim da će nastati lančana reakcija”, rekao je on.

Pročitajte i:  Pesma koju je napisao AI postala viralna

Iako tačan datum za lansiranje nije zakazan, Dirty Coin će se prodavati u onome što nazivaju “inicijalnom ponudom umetnika”, koja se očekuje da će se održati ovog leta. “Muzika uspeva kreativno i finansijski kada je u rukama samog umetnika. Uklanjanjem cene sa eksperimentisanja, zadovoljni su i umetnici i fanovi”, rekao je Bryce Weiner, direktor AltMarket-a. Što se tiče onoga šta bi njegov otac mislio o porastu kriptovaluta – bitcoin se pojavio nekih četiri godine nakon njegove smrti 2004. – Young Dirty jerekao za CoinDesk: “Bio bi u fazonu: Znao sam da će se ovo dogoditi.”

Izvor: CoinDesk

Facebook komentari: