BIZIT plus

YouTube pokreće svoj prvi zvanični kanal za kupovinu u Južnoj Koreji

Prema izveštajima južnokorejske novinske agencije Yonhap, YouTube će 30. juna pokrenuti svoj prvi zvanični kanal za kupovinu u Južnoj Koreji.

PCPress.rs Image

Ovo je prvi Youtube zvanični kanal za kupovinu

Južna Koreja već uveliko ima razvoj komercijalnog live-streaming poslovanja predvođen tehnološkim gigantom Naverom. To čini Južnu Koreju glavnim tržištem za testiranje. U međuvremenu, Google se fokusira na postizanje veće “kupovnosti”.

Novi kanal će biti na korejskom jeziku i počeće kao projekat od 90 dana. U početku će to biti platforma koja će služiti za emitovanje trgovine i kupovine, prenosiće se uživo i biće predstavljeno oko 30 brendova.

To je prvi Yotube zvanični kanal za kupovinu u bilo kojoj zemlji, navodi Jonhap.

„S vremena na vreme možemo da eksperimentišemo sa raznim funkcijama YouTube kupovine“, naveo je portparol YouTube-a.

Obzirom na to da je prihod od reklama na YouTube-u pogođen smanjenim troškovima oglašivača i konkurencijskim platformama poput TikTok-a, Google-ov glavni poslovni direktor Philipp Schindler rekao je da postoji „mnogo potencijala da se ljudima olakša kupovina od kreatora, brendova i sadržaja koji vole“.

Pročitajte i:  CEO YouTube-a upozorava OpenAI da je zabranjeno da treniraju svoje AI modele na video snimcima platforme

Predviđa se da južnokorejsko tržište e-trgovine porasti na 10 triliona vona (7,7 milijardi dolara) ove godine u odnosno na 2,8 biliona vona iz 2021.godine, pri čemu Naver trenutno drži oko 60 odsto tržišnog udela.

Izvor: Reuters

Facebook komentari: