BIZIT plus

Holografski LCD ekran debituje na televiziji

PORTL ekran je korišćen sa softverom DeepFake AI za prikazivanje ljudi na drugačiji način.

PCPress.rs Image

4K holografski ekran u veličini čoveka

Prvi put PORTL je korišćen u rijaliti TV emisiji „Don’t Diet, Lose Weight“ u Velikoj Britaniji. U produkciji Remarkable TV, program prikazuje glumačkim članovima slike sebe u obliku holograma, omogućavajući im da se osvrnu i zamisle u budućnost dok se trude da postanu zdraviji.

PCPress.rs Image

PORTL ekran, koji koristi providni LCD ekran ugrađen u lightbook, prvi put je korišćen na TV- u u septembru prošle godine u okviru Emmi Red Carpet prenosa. Zatim ga je preuzeo muzički festival iHeartRadio koji je emitovan na CV mreži. PORTL je takođe debitovao u sektoru visokog obrazovanja nedavno kada ga je Univerzitet u Centralnoj Floridi usvojio za medicinsko obrazovanje.

Deepfake tehnike

Pokrenute veštačkom inteligencijom DeepFake tehnike su korišćene kako bi se učesnicima pružila vizija o tome kako mogu izgledati, na što realniji način. Slike su realne uključujući stvarne tehnike senki i refleksije, kako bi sadržaju dale živopisnu prisutnost.

Pročitajte i:  BEYOND GLORY: Uživajte u fudbalu na drugačiji način

PORTL jedinice predstavljaju ljude, uživo ili unapred snimljene, u volumetrijskom 4K prikazu. Jedinice su prenosne, plug-and-play i potpuno samostalne sa zvučnicima, mikrofonima i kamerama.

Charlotte Smith, izvršna producentka emisije, prokomentarisala je: „Kada smo prvi put otkrili PORTL, mislili smo da je to tako jedinstven način da sebe vidite, pa smo mislili da se spajanje psihološke tehnike vizualizacije zajedno sa moćnim vizuelnim elementima PORTL -a čini kao pametan način da ponovo zamislimo neverovatnu transformaciju.

„Koristili smo PORTL kao čarobno ogledalo – što je omogućilo našim saradnicima koji su se borili sa svojim ličnim problemima da sebe vide na potpuno drugačiji način, što je na kraju pomoglo da se ojača njihova sposobnost da naprave željene promene.“

David Nussbaum, izvršni direktor i osnivač kompanije PORTL, dodao je: „Veoma smo ponosni što smo bili deo programa koji je koristila emisija. PORTL je tu da ohrabri učesnike dok rade na poboljšanju zdravlja . Koristeći uređaj na ovaj način, Charlotte i izvanredan tim pokazuju stvarnu kreativnost i viziju.”

Pročitajte i:  Veštačka inteligencija u fokusu: promovisana nova linija inovativnih kućnih aparata, televizora i pametnih zvučnika kompanije Samsung

Izvor: AV Magazin

Facebook komentari: