HoloLens još uvek nije zaboravljen

„Ne verujte onome što čitate na internetu“, upozorava Alex Kipman.

PCPress.rs Image

Microsoft proširuje domete svog metaverzuma

Microsoft nije odustao od razvoja HoloLens-a 3, kaže tehnički saradnik koji vodi odeljenje mešovite stvarnosti kompanije.

Alex Kipman rekao je zabrinutom obožavaocu da ne veruje svemu što pročita na mreži. „HoloLens radi odlično i ako pretražite na internetu, takođe izveštavaju da smo opozvali HoloLens2, koji sam poslednji put proverio da smo uspešno isporučili“, napisao je Alex.

Kipman-ov tvit je usledio kao odgovor na izveštaj koji je Business Insider objavio ove nedelje u kojem se tvrdi da je kompanija nedavno odustala od planova za ono što bi trebalo da bude HoloLens 3.

Microsoft je snažno osporio ovo izveštavanje. „Ostajemo posvećeni HoloLens-u i budućem razvoju HoloLens-a“, rekao je portparol Microsoft-a, Frank Shaw za Business Insider. On je dodao da je uređaj „kritičan deo kompanijskih planova za kategorije u nastajanju kao što su mešovita stvarnost i metaverzum“.

Poput Shaw-a, Kipman se nije direktno pozabavio mogućnošću da Microsoft radi sa Samsung-om na zajedničkom razvoju zasebnog uređaja mešovite realnosti, niti se dotakao kadrovskih pitanja sa kojima se navodno mora suočiti Microsoft-ova divizija mešovite stvarnosti.

Pročitajte i:  Google uvodi update za pretrage kako bi se pridržavao pravila EU o tehnologiji

Prema nedavnom izveštaju Wall Street Journal-a, Kipman-ov tim je izgubio oko 100 ljudi tokom prošle godine a mnogi od tih zaposlenih su otišli u kompaniju Meta.

Međutim, čini se da je Microsoft optimističan u pogledu svog metaverzuma. „Osećamo da smo u dobroj poziciji i da možemo da uhvatimo ono što je u suštini sledeći talas interneta“, rekao je izvršni direktor Microsoft-a Satya Nadella prošlog meseca tokom konferencije o zaradama kompanije u drugom kvartalu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,