Top50 Glas publike

HoloLens još uvek nije zaboravljen

„Ne verujte onome što čitate na internetu“, upozorava Alex Kipman.

PCPress.rs Image

Microsoft proširuje domete svog metaverzuma

Microsoft nije odustao od razvoja HoloLens-a 3, kaže tehnički saradnik koji vodi odeljenje mešovite stvarnosti kompanije.

Alex Kipman rekao je zabrinutom obožavaocu da ne veruje svemu što pročita na mreži. „HoloLens radi odlično i ako pretražite na internetu, takođe izveštavaju da smo opozvali HoloLens2, koji sam poslednji put proverio da smo uspešno isporučili“, napisao je Alex.

Kipman-ov tvit je usledio kao odgovor na izveštaj koji je Business Insider objavio ove nedelje u kojem se tvrdi da je kompanija nedavno odustala od planova za ono što bi trebalo da bude HoloLens 3.

Microsoft je snažno osporio ovo izveštavanje. „Ostajemo posvećeni HoloLens-u i budućem razvoju HoloLens-a“, rekao je portparol Microsoft-a, Frank Shaw za Business Insider. On je dodao da je uređaj „kritičan deo kompanijskih planova za kategorije u nastajanju kao što su mešovita stvarnost i metaverzum“.

Poput Shaw-a, Kipman se nije direktno pozabavio mogućnošću da Microsoft radi sa Samsung-om na zajedničkom razvoju zasebnog uređaja mešovite realnosti, niti se dotakao kadrovskih pitanja sa kojima se navodno mora suočiti Microsoft-ova divizija mešovite stvarnosti.

Pročitajte i:  Microsoft AI alat VALL-E može da oponaša ljudski govor

Prema nedavnom izveštaju Wall Street Journal-a, Kipman-ov tim je izgubio oko 100 ljudi tokom prošle godine a mnogi od tih zaposlenih su otišli u kompaniju Meta.

Međutim, čini se da je Microsoft optimističan u pogledu svog metaverzuma. „Osećamo da smo u dobroj poziciji i da možemo da uhvatimo ono što je u suštini sledeći talas interneta“, rekao je izvršni direktor Microsoft-a Satya Nadella prošlog meseca tokom konferencije o zaradama kompanije u drugom kvartalu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,