Top50 Glas publike

Honk je aplikacija za poruke za generaciju Z

Nova mobilna aplikacija pod nazivom Honk ima za cilj da razmenu poruka sa prijateljima učini interaktivnijim iskustvom u stvarnom vremenu.

PCPress.rs Image

Honk ne čuva istoriju i nema Send dugme

Umesto da šalju tekstove u prazno i nadaju se odgovoru, prijatelji na Honku komuniciraju putem poruka koje se prikazuju uživo dok kucate, bez sačuvane istorije chatovanja i bez send dugmeta. Krajnji rezultat je osećaj veće prisutnosti u razgovoru, jer će Honk obavestiti korisnike čim neko napusti chat. A ako zaista želite da privučete nečiju pažnju, možete mu poslati „Honk“ – obaveštenje koje je teško propustiti da se pridruži vašem chatu. A ako je još hitnije, možete i da spamujete sagovornika dugmetom Honk pritiskajući ga više puta, što šalje obaveštenja na telefon prijatelja čak i ako je isključen iz aplikacije ili živopisne emodžije, ako je aplikacija otvorena.

Nakon podešavanja naloga dodavanjem slike, odabirom korisničkog imena i dodavanjem prijatelja, možete da počnete sa slanjem poruka prijateljima. Kada uđete u chat u Honk-u, prikazaće vam se dva velika conversation bubbles. Siva na vrhu je mesto gde se prikazuju poruke vašeg prijatelja, dok kucate u plavom. Dok kucate, druga osoba će videti tekst koji unosite u ovo polje u realnom vremenu – uključujući pauze i greške u kucanju koje bi obično propustili. Ovo iskustvo „kucanja uživo“ podseća na stariju komunikacionu tehnologiju, poput ICQ aplikacije za razmenu poruka ili inovativnog alata za saradnju Google Wave, na primer.

Pročitajte i:  Whatsapp iOS testeri dobijaju funkciju „pretraži po datumu“

160 znakova da se izrazite

U Honk-u vam je dato 160 znakova da otkucate svoje misli, a ovo se odbrojava na desnoj strani ekrana ispod oblačića konverzacije. Dugme „Send“ ne postoji – umesto toga, samo dodirnite dugme sa dvostrukom strelicom „ refresh“ da biste očistili ekran i otkucali nešto novo. Postoje i dugmad za slanje emodžija, snimanje fotografije ili pristupanje fotografijama iz vašeg Camera Roll radi deljenja u chatu. Emodžiji ovde više deluju kao iMessage-ov “Send with Echo” screen efekat, jer ne šaljete samo jedan emodži kada koristite ovu funkciju – šaljete nekoliko ogromnih emodžija koji privremeno ispunjavaju ekran. Takođe možete opciono da dodelite emodžije bilo kojoj reči ili frazi u okviru pojedinačnog chata, koristeći “Magic Words” funkciju, koja će pokretati efekte dok kucate. Nijedna konverzacija se ne čuva i nema istorije na koju bismo mogli da se osvrnemo. Ovo je slično aplikacijama za razmenu poruka kao što su Snapchat ili Messenger’s Vanish Mode, na primer.

Aplikacija očigledno cilja na mladu publiku, uglavnom tinejdžerskih korisnika. U stvari, kada Honk pita za vaše godine tokom podešavanja, sa liste koja se pojavi možete da izaberete tačan broj – osim ako niste „stari“. Poslednja opcija na listi uzrasta je „21+“ – starosna grupa „starijih ljudi“, što može da bude neprijatno pripadnicima milenijalaca, koja često još uvek o sebi misli kao o mrežnim trendseterima. Čini se da Honk želi da privuče interes generacije Z. Honk se, treba napomenuti, mučio pod opterećenjem novih registracija prilikom pokretanja i velike upotrebe. Korisnici Honka prijavljuju da će aplikacija ponekad reći da nisu na mreži kada nisu, na primer, između ostalih grešaka. Honk je prepoznao probleme i kaže da radi na njihovom rešavanju. Aplikacija je trenutno besplatna za preuzimanje na iOS-u.

Pročitajte i:  Whatsapp iOS testeri dobijaju funkciju „pretraži po datumu“

Izvor: Techcrunch

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,