TrendMicro

Honor Watch GS 3 – Vanvremenska elegancija

Honor je nakon odvajanja od kompanije Huawei morao da poradi na sopstvenom identitetu još više. Plodove tih napora upravo ubira, budući da su nove serije proizvoda prepoznatljive i dopadljive. Nakon telefona, koji su svima u fokusu kao osnova mobilnih ekosistema, na red su došli satovi. Predstavljamo vam novi model GS serije – Honor Watch GS 3.

PCPress.rs Image

Elegancija i luksuz

Prvi i osnovni utisak o GS 3 pametnom satu jeste – elegancija! Do sada je Honor forsirao sportske satove, a naše simpatije je posebno pobrao fantastični Honor Watch GS Pro. Verovatno je bilo „podele karata” sa starijim bratom, čijeg uticaja (barem u teoriji) više nema, tako da se sada otvorio prostor da Honor predstavi luksuzan, stilski dopadljiv sat za večernji izlazak. Upravo to je Watch GS 3.

PCPress.rs Image

Sat je izrađen kombinacijom 3D zakrivljenog stakla i nerđajućeg čelika, a stiže s tamnoplavom kožnom narukvicom. Prosto rečeno – izgleda prelepo. Nećete ga se postideti u bilo kojoj varijanti, ma gde izlazili. Ne samo da je reč o estetski vrhunskom već i veoma pametnom uređaju s mnoštvom funkcija. No, dok smo još uvek kod izgleda, da napomenemo da je narukvice moguće menjati, budući da Watch GS 3 podržava sve standardne 22-mm narukvice, pa možete isprobavati različite dezene, boje i materijale. Kako je okvir metaliksiv, slagaće se praktično sa svim bojama, što je još jedan veliki plus.

Pročitajte i:  Da li nosite pametni sat ili drugi nosivi uređaj dok spavate?

PCPress.rs Image

Koncept navigacije se oslanja na veliki AMOLED ekran osetljiv na dodir od 1,43 inča, rezolucije 466 × 466 piksela. Osim povlačenjem prstom preko ekrana, funkcijama je moguće pristupiti i preko dva točkića sa strane, od kojih se jedan može dodatno programirati. Nema rotirajuće krunice. Kvalitet izrade se potvrđuje i kroz vodootpornost do 50 metara dubine, pa možete mirne duše da se kupate sa ovim satom (štaviše, podržane su i brojne vežbe u vodi). Ekran je svetao i jasan.

PCPress.rs Image

Obilje mogućnosti

U sat je ugrađeno 4 GB skladišnog prostora i postoji 32 MB radne memorije. Skladišni prostor je bitan (korisniku je raspoloživo nešto manje od 3 GB zbog sistema i preinstaliranih aplikacija) zbog toga što je moguće prebaciti na njega veliki broj pesama i povezati se preko Bluetooth slušalica, čime se eliminiše, primera radi, potreba za nošenjem telefona tokom šetanja, trčanja, rada u teretani, što je veliki plus za one koji vole da uživaju u muzici. Takođe, sat ima sopstveni zvučnik i mikrofon, tako da omogućava direktno obavljanje telefonskog poziva direktno preko zgloba, što je korisno u brojnim situacijama.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Watch 5 Pro - Pamet na zglobu

PCPress.rs Image

Najzad, pametni sat ne bi bio to što jeste kada ne bi podržavao ogroman broj vežbi i napornih aktivnosti. Da ne bismo nabrajali sada šta je sve dostupno – a toga ima zaista mnogo – istaći ćemo da je Honor puno uradio da poboljša preciznost GPS-a, tako da ćete imati kvalitetnije i merodavnije informacije o vašoj ruti za šetnju ili vožnju. Tu su trčanje, plivanje, razne vrste aerobnih i anaerobnih vežbi… sve već znate. Sve to je podržano nizom pametnih i preciznih senzora, uključujući i merač nivoa kiseonika u krvi (SpO2). Baterija pametnog sata od 451 mAh obećava 14 dana rada, s tim što je u praksi verovatnije da ćete imati 10-12 dana, posebno ako aktivnije upotrebljavate neku opciju koja više troši bateriju. Imajući u vidu da je punjenje relativno brzo, ovo je dovoljno za bezbrižno korišćenje i uživanje u svim mogućnostima koje ovaj sat nudi.

PCPress.rs Image

Sve to nas dovodi do pitanja cene, kojom smo prijatno iznenađeni. U moru opštih poskupljenja, i znajući da prethodne generacije satova uopšte nisu bile jeftine, oko 300 evra je sasvim korektno za ovakav uređaj, posebno imajući u vidu da visok stepen elegancije zaista može podstaći ne samo novu grupu korisnika da kupe ovaj sat već i neke od postojećih vlasnika prvih generacija pametnih satova da se „ponove” ovim divnim satom. Tople preporuke s naše strane!

Pročitajte i:  Gde dizajneri pametnih telefona pronalaze inspiraciju

Korisna adresa: hihonor.com/rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,