BIZIT 2022

HP predstavlja FlexNetwork

FlexNetwork je rešenje moćnih performansi za video-prenos i mobilni pristup. Jedinstven sistem za upravljanje objedinjuje fizičke i virtuelne mreže u računskim centrima, kampusima, ograncima i cloudu.

HP A1050HP je predstavio niz rešenja zasnovanih na novoj HP FlexNetwork arhitekturi, uključujući HP 10500 svič serije A za primenu u kampusima, koji pruža vodeću propusnu moć, malu latentnost i performanse za pokretanje bogatih multimedijskih aplikacija.

Novo HP FlexManagement rešenje objedinjuje upravljanje fizičkim i virtuelnim mrežama, a novi sistem za sprečavanje upada u virtuelne i cloud mrežne sisteme unapređuje zaštitu u računskim centrima.

Ova nova rešenja bazirana su na HP FlexNetwork arhitekturi, jedinoj objedinjenoj mrežnoj arhitekturi na tržištu koja je namenjena korisnicima koji žele da iskoriste prednost multimedijskih sadržaja, virtuelizacije, mobilnosti i cloud computinga širom svojih računskih centara, kampusa i ogranaka.

Kao osnovna komponenta HP-ove konvergentne infrastrukture, HP FlexNetwork arhitektura objedinjuje mrežne silose obezbeđujući da su protokoli na isti način implementirani u svim mrežnim uređajima, u celoj organizaciji. Rezultat toga je da korisnici mogu pojednostaviti i ubrzati pokretanje usluga, što poboljšava agilnost i inovativnost.

„Korisnici traže dobavljače koji unose sistemsku promenu u umrežavanje, radi eliminisanja kompleksnosti, poboljšavanja agilnosti i povećanja performansi“, rekao je Marius Haas, viši potpredsednik i generalni direktor, Networking, HP. „HP-ovi novi modularni svičevi imaju bolje performanse od Ciscovih proizvoda odgovarajuće klase, dok HP-ov jedinstven alat za upravljanje radi ono za šta je potrebno 30 Ciscovih različitih alata.“

Novi HP A10500 ima bolje performanse od Ciscovih Catalyst svičeva

Segment svičeva za kampuse, koji je najveći segment globalnog tržišta Ethernet svičeva, dostići će tokom 2011. godine vrednost od 13,7 milijardi dolara. Korisnici su dugo tražili unapređenje arhitekture za kampuse uz manje mrežnih slojeva, nižu latentnost i značajno veću propusnu moć zbog sve veće količine multimedijskih sadržaja.

Pročitajte i:  Intervju: Nenad Aleksić, VMware - Inovacije su imperativ

HP A10500 linija svičeva za kampuse zadovoljava te potrebe i omogućava pokretanje multimedijskih usluga, poput HD video-materijala. Nove modele odlikuje vrlo niska latentnost od 3 mikrosekunde, što je 75 odsto manje od Cisco Catalyst 6509 modela, a ima i 128 portova brzine 10 Gbps, što je 270 više u odnosu na Ciscov svič.

Veliki kampusi mogu iskoristiti dva A10500 sviča da bi imali 208 portova brzine 10 Gbps. To omogućava HP Intelligent Resilient Framework, HP-ova inovacija namenjena tome da se više svičeva virtuelizuje i koristi kao jedan. A1050 podržava brzine do 100 Gbps uz dodavanje novih kartica.

U pristupnom sloju FlexCampus rešenja nova ponuda kartica za E5400 i E8200 svičeve pruža do 90 odsto nižu latentnost i do 600 odsto veću propusnu moću od Cisco Catalyst 4506 rešenja. Pored toga, E-MSM460 i E-MSM466 bežične pristupne tačke velike brzine ostvaruju vezu neophodnu za prenos do 15 HD video-strimova po uređaju, što je 50 odsto više od Cisco 1140 i 3500 serija pristupnih tačaka. Nove pristupne tačke pružaju i bolje performanse na većim rastojanjima.

Objedinjavanje upravljanja fizičkim i virtuelnim mrežama

Suočeni s razuđenim IT okruženjem, kompleksnom višeslojnom instalacijom i sve većom potrebom za virtuelizacijom, korisnici se mogu okrenuti HP FlexNetwork arhitekturi da bi pojednostavili njihove mreže i pripremili svoje organizacije za veći broj zahteva za servisno orijentisanim modelima kao što su cloud, mobilni pristup i virtuelizacija.

Dok Cisco može tražiti upotrebu i 30 različitih alata za upravljanje mrežama u računskom centru, kampusu i ogranku, HP predstavlja jedno rešenje – Intelligent Management Center (IMC) – kojim se upravlja svim modularnim blokovima u HP FlexNetwork arhitekturi.

Nova, peta verzija ovog rešenja upravlja kompletnom ponudom HP-ove mrežne opreme, ali i sa preko 2.600 mrežnih uređaja 35 drugih proizvođača, što obuhvata i više od 1.000 Ciscovih proizvoda. HP IMC omogućava korisnicima da smanje rizik od migracije sa vlasničkih, zastarelih mreža na otvorenu, standardizovanu HP FlexNetwork arhitekturu.

Pročitajte i:  Logitech i Tencent Games razvijaju cloud-baziranu ručnu konzolu

HP IMC 5 predstavlja objedinjen pogled na virtuelnu i fizičku mrežu radi ubrzavanja pružanja usluga, pojednostavljivanja rada, i povećanja dostupnosti mreže. Ovo rešenje automatski otkriva virtuelne mašine, virtuelne svičeve i njihov odnos s fizičkim mrežama, što omogućava prevazilaženje izazova održavanja sve više virtuelizovanih, servisno orijentisanih računskih centara.

Sledeća verzija bi trebalo da doda automatsku sinhronizaciju informacija o mrežnim vezama sa HP Virtual Connect tehnologijom za blejd servere, kao i da unapredi automatizaciju procesa kreiranja serverskih profila, što znači još jedan korak bliže pokretanju clouda na dugme.

„Da bismo ispunili zahteve naših novih cloud centara pokrenutih po sistemu infrastruktura-kao-usluga, bila nam je potrebna jedinstvena, skalabilna mrežna arhitektura kojom se lako upravlja u fizičkom i virtuelnom okruženju“, rekao je Henry Fastert, direktor za tehnologiju u kompaniji SHI International, 3 milijarde dolara vrednom provajderu informacionih tehnologija i usluga. „HP-ovo IMC rešenje nudi upravljanje mrežom i naprednu automatizaciju, kroz jednu platformu koja olakšava i ubrzava organizovanje usluga.“

Korisnicima koji žele da prošire upravljanje kroz jedno rešenje izvan mreže koja obuhvata kompletnu korporativnu infrastrukturu u heterogenom okruženju, namenjen je HP Network Management Center 9.1, deo HP Business Service Management softverske ponude. Ovo rešenje pruža najviši nivo automatizacije, usklađenosti i skalabilnosti radi smanjivanja operativnih troškova za više od 90 odsto.

Napredna zaštita za virtuelna i cloud okruženja

Radno opterećenje računskih centara sve je više virtuelizovano, a mnoga zastarela bezbednosna rešenja štite samo fizička okruženja, uz unapred definisano radno opterećenje. Novi HP TippingPoint IPS S6100N uređaj pruža organizacijama jedno, skalabilno rešenje za zaštitu koje automatski i konzistentno kreira zaštitu kako nastaju nove virtuelne mašine ili se premeštaju unutar organizacije.

Pročitajte i:  Logitech i Tencent Games razvijaju cloud-baziranu ručnu konzolu

Novi uređaj proširuje HP Secure Virtual Framework tako da zaštitu pruža u fizičkim, virtuelnim i cloud okruženjima. HP TippingPoint IPS S6100N omogućava proveru gustog saobraćaja u realnom vremenu, brzinom do 16 Gbps, što je 60 odsto brže u odnosu na HP-ova ranija rešenja(7) i poboljšava dostupnost ključnih usluga.

„Virtuelni sistemi ubrzavaju naše poslovne procese, ali ne možemo ih implementirati ako to znači žrtvovanje zaštite ili dostupnosti aplikacija“, rekao je Johnny Hernandez, potporedsednik za zaštitu informacionih sistema, PrimeLending, deo kompanije PlainsCapital. „Mogućnost provere u realnom vremenu, što HP TippingPoint IPS nudi, znači da možemo automatski zaštititi naša virtuelna okruženja i ostvariti najbolje performanse.“

Više informacija o HP-ovim mrežnim rešenjima možete naći na adresi www.hp.com/networking.

HP-ova konvergentna infrastruktura je ključna komponenta Instant-On preduzeća. U svetu koji je neprekidno povezan, Instant-On preduzeće ugrađuje tehnologiju u sve što organizacije rade da bi korisnicima, zaposlenima, partnerima i građanima trenutno pružilo usluge koje su im potrebne.

HP-ov događaj za korisnike, HP DISCOVER, održava se od 6. do 10. juna u Las Vegasu, i od 29. novembra do 1. decembra u Beču. Na ovom događaju biće prikazano kako organizacije mogu pokrenuti promene da bi postale Instant-On preduzeća.


O kompaniji HP

Kompanija HP kreira nove mogućnosti da tehnologija ostvari značajan uticaj na ljude, preduzeća, vlade i društvo. HP je najveća svetska tehnološka kompanija sa portfolijom koji obuhvata proizvode i rešenja za štampu, personalne računare, softver, usluge i IT infrastrukturu, koji rešava probleme korisnika. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi) posetite www.hp.com.

HP

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , ,