BIZIT plus

HP: Virtualizacija je rešenje

img_3571Kompanije HP, Intel i VMware organizovale su u četvrtak u hotelu Zira jedinstveni skup na jednu od trenutno najaktuelnijih IT tema – virtualizacija. Cilj skupa „Sada je vreme za virtualizaciju!“ bio je da se korisnici upoznaju sa prednostima koje kompanije mogu imati implementacijom i IT konsolidacijom putem virtualizacije.
Tehnologija i procesi za kreiranje kompletne i efikasne konsolidacije IT infrastrukture putem virtualizacije omogućavaju kompanijama da istovremeno ispune više ciljeva. HP server i storidži, VMware softver i novi Intel-ovi procesori Xeon serije 5500 zajedno povećavaju operativnu efikasnost i iskorišćenost kapaciteta za do 60 odsto, dok smanjuju troškove za do 52 odsto godišnje.
Ris Ostin, menadžer proizvoda i marketinga u sektoru virtualizacije za HP EMEA region, izrazio je zadovoljstvo samom konferencijom i odzivom budućih i postojećih korisnika rešenja za virtualizaciju.
“Reakcija koju je današnji skup imao na srpskom tržištu je izuzetna i pokazuje da su kompanije spremne za implementaciju rešenja koje HP sa svojim partnerima nudi”, istakao je g-din Austin. “Ovo je samo jedan od stepenika koje Srbija prelazi u razvoju na već postojećem tržištu, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi. Sada je pravi trenutak za predstavljanje rešenja koja kompanijama mogu pomoći da efikasno koriste svoje resurse“.
„Partnerstvo sa HP-om nam je od izuzetne važnosti, kako u Srbiji, tako i u celom svetu. Ovakve konferencije odlična su prilika da pokažemo kako uz integraciju HP i VMware proizvoda korisnicima, koji sve više prepoznaju značaj i prednosti virtualizacije, možemo pružiti najbolja rešenja” – rekao je Marek Svirad, stariji regionalni menadžer za Istočnu Evropu kompanije VMware.
Uroš Huzjak, predstavnik kompanije Intel iz Slovenije, naglasio je da je Intel ovom prilikom predstavio nove Intel-ove procesore Xeon serije 5500 na kojima se baziraju serveri i storidži koje HP proizvodi. “Danas smo imali odličnu priliku da, i u Srbiji, predstavimo oblik saradnje koju HP i Intel imaju na svetskom nivou” – rekao je Uroš Huzjak.
Svi zainteresovani poslovni partneri i korisnici savete stručnjaka ubuduće mogu dobiti putem linka www.hp.rs/virtualizacija.
Intervju sa gospodinom Ostinom biće objavljen u letnjem dvobroju PC Press-a.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Intel ARC grafičke karte dobijaju još jedno značajno poboljšanje performansi sa najnovijim drajverom