BIZIT plus

HTC najavio Exodus telefon za čuvanje kriptovaluta

HTC već nekoliko meseci radi na telefonu koji se zasniva na blockchain tehnologiji, te je počelo da se spekuliše i o specifikacijama, ali u javnost nikada nije stiglo dovoljno informacija. Zainteresovani neće morati još mnogo da čekaju kako bi saznali više, te testirali uređaj, budući da bi model u prodaji trebalo da se nađe 22. oktobra.

PCPress.rs Image

Novi blockchain telefon najavljen je preko HTC Exodus Instagram naloga, a u obliku vešto sastavljenog tizera koji ukazuje na to da se na modelu vredno radilo. Na zvaničnom sajtu kompanije moguće je rezervisati novi telefon, a funkcija tog poteza je verovatno da se utvrdi kolika će biti potražnja za HTC Exodus modelom. Sajt koji je kreiran za promociju blockchain telefona, novi Exodus najavljuje kao „prvi telefon koji je ujedno i digitalni novčanik, i koji ima mogućnost za povraćaj izgubljenih podataka,“ te se dalje dodaje da je jedna od vizija kompanije i širenje blockchain ekosistema, a uz pomoć prvog telefona koji je potpuno orijentisan ka decentralizovanim aplikacijama i bezbednosti korisnika.

 

View this post on Instagram

 

10.22

A post shared by Official HTC EXODUS (@htc.exodus) on

HTC Exodus će raditi sa nekoliko protokola čija je funkcija da povežu različite blockchain tehnologije, te se očekuje da stigne sa opcijom za čuvanje kriptovaluta, i postane neka vrsta digitalnog novčanika. Pored toga, HTC je Exodus zamislio i kao uređaj koji će u budućnosti poboljšavati funkcionisanje blockchain tehnologije, te biti takozvani “node“, što može da bude bilo koji elektronski uređaj koji je povezan na internet i ima IP adresu, samo što je Exodus kreiran tako da udvostruči i utrostruči broj node-ova za Ethereum i Bitcoin.

Pročitajte i:  Bitcoin troši više od dva procenta električne energije u SAD-u

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari: