ERP 2024

Huawei HarmonyOS 2 za nedelju dana dostigao 10 miliona aktivnih korisnika

Iako Huawei promoviše HarmonyOS 2 kao sopstveni operativni sistem, istraživači se uglavnom slažu da je u pitanju samo varijacija Android-a. To ipak nije sprečilo milione korisnika da ga odmah prihvate. Prema prvim izveštajima, za samo nedelju dana HarmonyOS 2 je dobio 10 miliona aktivnih korisnika. To je impresivan broj, ali moramo da kažemo da nije iznenađujuć, ako se uzme u obzir kako je dostignut.

harmonyos

Naime, Huawei je HarmonyOS 2 update obezbedio milionima svojih kupaca u Kini, koji koriste najrazličitije Huawei telefone, počev od najnovijih Huawei Mate 40 i P40 modela, pa do starih Mate 9 i P10 modela. Ukupno očekuje se da će HarmonyOS 2 do sledeće godine biti kompatibilan sa više od 100 različitih Huawei modela telefona i drugih uređaja. Tu se podrazumevaju pametni kućni uređaji i pametni satovi (kao što su pre neki dan predstavljeni Huawei Watch 3 i Watch 3 Pro satovi).

Prema trenutnim informacijama, za sada ne postoje planovi da se HarmonyOS ponudi korisnicima van Kine. To će se verovatno uskoro promeniti, ali Huawei sigurno neće moći da očekuje toliki uspeh sa svojim OS-om na globalnom nivou, jer ni on nema pristup Google-ovim aplikacijama i servisima.

Pročitajte i:  Huawei najavio HarmonyOS laptop sa Intel-ovim AI procesorom

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari: