ERP 2024

Huawei je prodao 200 miliona telefona u 2018. godini

Huawei je tokom 2018. godine prodao više od 200 miliona telefona, što je novi rekord kineskog giganta. Takođe, to je i značajan skok u odnosu na 2017. godinu, kada je prodato (takođe tada rekordnih) 153 miliona telefona.

PCPress.rs Image

Ovo ne treba da bude iznenađenje, zato što je tokom ove godine sve ukazivalo na veliku ekspanziju Huawei-ja. Uostalom, ove godine su prestigli Apple i ozbiljno „napali“ Samsung na prvom mestu.

Njihovi flagship telefoni, serije P20 i Mate 20 su doprineli tom uspehu (sa 16, odnosno 5 miliona prodatih primeraka), ali nisu odlučujući za ovaj uspeh. Najveću prodaju ostvarili su telefoni iz Nova serije, uključujući i tek lansirani Nova 4 telefon. Huawei je prodao više od 65 miliona ovih telefona iz srednje klase. Velike prodajne rezultate ostvario je i Huawei-jev brend Honor, naročito modeli Honor 10 i View 10, za koje se ne pominju konkretne cifre, ali se u izveštajima kompanije pominje da oni čine jedan od glavnih faktora u uspehu kineske kompanije.

Ove vrednosti možda izgledaju čudno, ako se uzme u obzir i nedavno hapšenje Huawei CFO-a u Kanadi. Međutim, to je samo pokazatelj koliko ova kompanija malo zavisi od zapadnog tržišta.

Pročitajte i:  Apple negira da je prekršio nalog američkog suda u tužbi Epic Games

Izvor: Engadget

Facebook komentari: