Huawei ne sme da koristi microSD!

Huawei se suočava sa novim američkim sankcijama – ovog puta je na red došao microSD. To je samo još jedan problem u nizu za kineskog IT giganta.

Huawei ne sme da koristi microSD

Svakim danom stižu nove vesti o ograničenjima s kojima se susreće Huawei. Od prvobitno najavljivanog uskraćivanja Google podrške za Android operativni sistem, stiglo se do novih sankcija.

Danas je svoj red dočekala SD asocijacija koja je uskratila prava kineskoj kompaniji. To u prevodu znači da Huawei više nema prava da koristi microSD kartice ili SD slotove u svojim proizvodima!

Huawei ne sme da koristi microSD kartice

Ako neka kompanija nije članica asocijacije ona nema prava da pravi proizvode po navedenim standardima. Asocijacija je potvrdila da je kompanija uklonjena sa spiska članova u skladu sa naređenjem američkih vlasti. Huawei je za Android Authority istakao da trenutni modeli neće zakačeni ovom zabranom, ali za buduće uređaje nisu imali komentar.

Iako je zabrana značajna, svi koji imaju Huawei znaju ovo nije velika šteta. Naime, uređaji ove kompanije već duže vremena koriste NanoMemory format koji je sama osmislila. Reč je formatu kartica koje su manje od microSD.

Pročitajte i:  Huawei Pura 70 Pro: Radost za puriste

Izvor: 9 to 5 Google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,