Huawei povećao prodaju uprkos američkim sankcijama

Rezultati trećeg kvartala poslovanja Huawei-ja, pokazuju da američke sankcije nisu (previše) uticale na uspeh kompanije. Profit u trećem kvartalu porastao im je za 24.4 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Kompanija je javila da je u prva tri kvartala prodala 185 miliona telefona, što je povećanje od 26 odsto u odnosu na prošlogodišnji rezultat.

PCPress.rs Image

To je u suprotnosti sa ranijim predviđanjima i očekivanjima da će Huawei finansijski oslabiti zbog sankcije koje su uvedene u maju. Umesto toga, u drugom kvartalu Huawei je takođe imao rast, doduše smanjen u odnosu na očekivan (13 odsto), i u tom periodu je menadžment kompanije procenio da je ona izgubila 30 milijardi dolara koje je mogla da zaradi da su tržišni uslovi bili fer.

Da američke sankcije nisu ostavile značajniji trag pokazuje i činjenica da je od trenutka njihovog uvođenja Huawei potpisao 60 ugovora sa telekom operaterima za implementiranje 5G mreže širom sveta. Ipak, kompanija je oprezna i njen prvi čovek Liang Hua je naglasio da uprkos tome što se „dobro drže“ osećaju posledice sankcija.

Pročitajte i:  Ministarstvo rudarstva i energetike najavilo zeleni projekat sigurnih kuća u saradnji sa kompanijom Huawei

Izvor: Engadget

Facebook komentari: