OKI Pro8432WT: Štampanje na medijima za prenos

OKI Pro8432WT spada u seriju A3 štampača iz serije Graphic Arts modela, koji je prvenstveno namenjen za štampu na medije za prenos. Zbog svojih dimenzija štampe (A3) i belog tonera, to je idealno rešenje za štampu aplikacija koje se prenose na majice raznih boja.

PCPress.rs Image

Jedna od glavnih karakteristika svih OKI modela koji u oznaci imaju „WT“ je prisustvo belog tonera. Prisustvo ovog tonera (pored standardnih CMY) omogućava ostvarivanje većeg broja boja i nijansi, gde je osnovna primena štampa na specijalne transfer papire (preslikače) čiji se sadržaj posle može prebacivati na razne materijale. Štampa svetlih boja i bele boje kao takve je uvek malo teži zadatak za standardne štampače, jer su primarno namenjeni za štampu na beloj podlozi. Sa Pro8432WT ovde nema tih ograničenja, pa se na transfer medije može lako preneti svaki dizajn. Tako se kao meta dizajna može koristiti bilo koja tamna podloga, od raznog promotivnom materijala pa do majica i raznih odevnih predmeta, što štampači sa crnim K tonerom ne mogu efikasno ostvariti.

Pročitajte i:  Kako da poslovanje upotrebom mobilnih Epson POS štampača podignete na još viši nivo

PCPress.rs Image

Naravno, sa druge strane, štampači sa belim tonerom imaju svoju ciljanu upotrebu, gde je primarno ograničenje štampa crne boje i tamnih nijansi. Pro8432WT i sa ovom konfiguracijom tonera može da odštampa crnu (neophodno adekvatno podesiti sliku i paletu za tu priliku), ali je najveća mana u činjenici da se tada koristi mnogo više tonera. Ipak, OKI je ponudio rešenje i za to. Uz Pro8432WT paket sada je moguće poručiti dodatak u vidu crnog K tonera i bubnja, čime se mogućnosti ovog štampača povećavaju.

PCPress.rs Image

Nakon instalacije K tonera i bubnja, treba još samo preuzeti ICC profil i Custom Media fajla sa OKI sajta i Pro8432WT je spreman za akciju. Na ovaj način se mogućnosti štampača kada je u pitanju štampa crne boje, ili bilo koje tamne boje, dramatično povećavaju. Naravno, u isto vreme je moguće imati samo CMYW ili CMYK setup, pa je ovo jedino ograničenje. Ipak, zamena nije previše komplikovana pa je po potrebi moguće raditi promenu konfiguracije u zavisnosti od trenutnih zahteva.

PCPress.rs Image

Tako Pro8432WT pokriva sve standardne scenarije štampe (bez neon i sličnih efekata), što ga čini posebno interesantnim za firme koje bi kao dodatnu uslugu nudile štampu na majicama i promotivnom materijalu (šolje, kačketi, kese, rokovnici), ili sve to isto štampali za svoje zaposlene. S druge strane, raznobojna štampa na različitim podlogama može biti posebno zanimljiva organizacijama koje se bave izradom reklama, bilo da se radi o grafikama za prozore, izloge ili nečem trećem.

Pročitajte i:  Epson najavljuje svoj najnoviji brzi, najefikasniji POS štampač računa za maloprodaju i ugostitelje

PCPress.rs Image

S jednim ovakvim uređajem kao stalnim članom vaše organizacije podići ćete nivo kreativnosti na viši nivo, a istovremeno ćete smanjiti troškove, jer je realizacija mnogo jeftinija.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,