ASUS Zenbook

Huawei ulaže u pet velikih tehnoloških oblasti

U 2020. godini u kojoj je 5G mreža predstavljena širom sveta, Huawei će nastaviti da ulaže u koncept inteligentne povezanosti, cloud, veštačku inteligenciju, kompijuterske i industrijske aplikacije kako bi stvorio neviđene mogućnosti za ICT sektor, rekao je Guo Ping, predsednik kompanije Huawei, prilikom otvaranja događaja HUAWEI CONNECT 2020, koji je danas počeo u Šangaju.

PCPress.rs Image

Velika ulaganja

Reč je o vodećem događaju koji ova kompanija organizuje svake godine za globalnu ICT industriju, ali i platformi na kojoj Huawei otkriva glavne strategije za naredni period. Glavna tema ovogodišnjeg HUAWEI CONNECT-a je Stvaranje nove vrednosti uz sinergiju u pet tehnoloških oblasti.

Sa idejom da se pomogne kompanijama da razvijaju svoje poslovanje i pomogne vladama da postignu svoje strateške ciljeve u jačanju domaće industrije i generalnog napretka, Huawei će se zajedno sa svojim partnerima usredsrediti na primenu ICT tehnologija u industrijama i pružanju rešenja u specifičnim situacijama.

“Kako sve više vlada i kompanija postaju digitalni i prihvataju inteligenciju, ICT sektor će uvideti neverovatne potencijale za rast. Radujemo se što ćemo otvoriti ovo novo poglavlje zajedno sa našim partnerima”, rekao je Ping u svom uvodnom govoru pod nazivom “Stvaranje nove vrednosti sinergijom u pet tehnoloških oblasti”.

Ping je predstavio Huawei-jevu vodeću praksu u pomaganju izgradnje pametnih kompanija, kampusa i gradova, integrišući ICT tehnologiju sa industrijskim know-how i pružajući rešenja za specifične situacije kako bi se stvorila vrednost za vlade i preduzeća u pogledu njihovih glavnih poslovnih sistema. U sledećoj fazi, Huawei će sa svojim partnerima raditi na primeni ICT tehnologija u industriji, pomažući kompanijama da razvijaju svoj posao i vladama da ostvare svoje strateške ciljeve u jačanju domaće industrije i generalnog napretka.

Ključne IT&C oblasti

Ping je istakao koje su to ključne oblasti poslovanja u koje će Huawei nastaviti da ulaže u narednom periodu.

“U oblasti mreže, Huawei predlaže koncept inteligentne povezanosti, sa ciljem da pruži hiper-automatizovanu mrežu koja nudi sveprisutan gigabitni pristup i determinističko iskustvo, i da omogući inteligentne nadogradnje glavnih poslovnih sistema vlada i preduzeća. U oblasti kompijuterskih tehnologija, naša kompanija se zalaže za pružanje različitih računarskih snaga korisnicima. Odvajanjem softvera od hardvera bi se izašlo u susret različitim potrebama radnih procesa uključujući X86 i Kunpeng”, istakao je Ping.

PCPress.rs Image

U oblasti cloud-a, Huawei je uspostavio 23 regiona širom sveta, privukavši više od 1,5 miliona programera. Huawei, takođe, nastoji da na bolji način integriše veštačku inteligenciju u glavne poslovne sisteme vlada i preduzeća, koristeći znanje i podatke za izgradnju suštinske kompetencije sistema veštačke inteligencije.

“Verujemo da sinergija između ovih pet tehnoloških oblasti neće stvoriti mogućnosti samo za Huawei. Važno je da će one predstaviti mogućnosti za čitav sektor. Nadamo se da ćemo sarađivati zajedno sa svojim partnerima, omogućavajući im da iskoriste najviše od novog lanca vrednosti”, podvukao je Ping.

Na kraju govora, Ping je uputio poziv svim Huawei-jevim partnerima:

“Huawei će generisati snagu, a naši partneri je mogu iskoristiti. Zajedno ćemo uspeti, i stvorićemo veću vrednost za naše kupce.”

Facebook komentari: