IKEA AR omogućava brisanje vašeg nameštaja i postavljanje njihovih predloga

Ikea je počela da omogućava da pregledate nameštaj u vašem domu putem AR-a, dok njihova najnovija iOS aplikacija sa AI-om nudi veliko ažuriranje novih mogućnosti. Nazvana IKEA Kreativ, aplikacija može skenirati vaše sobe i napraviti njihovu kompletnu 3D repliku, a zatim vam omogućiti da izbrišete svoj postojeći nameštaj. Odatle možete isprobati nove IKEA kauče, stolove, i dobiti mnogo bolju predstavu o tome kako će izgledati u vašem domu.

ikea robna kuca

Creative Scene Scanner u centru aplikacije

Skeniranje se vrši preko nečega što Ikea naziva Kreativ Scene Scanner, koji koristi LiDAR ako je dostupan na vašem iPhone-u. Takođe radi na iPhone-ima ili iPad-ima bez LiDAR-a, iako omogućava aplikaciji da uvuče dodatne prostorne detalje.

Da biste ga koristili na vebu ili mobilnom uređaju bez LiDAR-a, jednostavno morate da unesete seriju fotografija sobe. Oni se zatim automatski obrađuju i sklapaju u širokougaonu, interaktivnu repliku prostora, sa tačnim dimenzijama i perspektivom. Odatle možete obrisati postojeći nameštaj i postaviti nove IKEA komade, brzo isprobati alternative i u potpunosti dizajnirati sobu. Sve naše ideje se mogu sačuvati za kasnije ili podeliti sa drugima. Naravno, aplikacija vam takođe omogućava da dodate željene komade u korpu za kupovinu.

Pročitajte i:  Ikea će platiti 10 Roblox igrača ... 

Ako tražite dalju inspiraciju, Ikea je takođe predstavila 50 novih 3D salona. Oni vam omogućavaju da virtuelno pregledate Ikea katalog i isprobate proizvode u 3D postavkama.

Aplikacija je najnoviji potez visoke tehnologije IKEA-e, koja je lansirala niz povezanih zvučnika, pametnih kućnih čvorišta, povezanih svetla, jastučića za punjenje i još mnogo toga u poslednjih nekoliko godina. Povrh toga, IKEA se pridružila novoj grupi koju su kreirali Microsoft, Meta i drugi da bi kreirali standarde metaverzuma – tako da ćete možda moći da pronađete njihov nameštaj i u virtuelnoj stvarnosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: