Imerzivni prikaz Google mapa: Kako je ovo korisnije od običnih mapa?

Google je otkrio gomilu softverskih alata, AI prvo, a zatim i hardvera i drugih važnih stvari za korisnike. 

PCPress.rs Image

Sa lansiranjem biće dostupan u 15 gradova

Ali oni su takođe poboljšali svoje postojeće aplikacije, koje koriste milijarde širom sveta, a ako postoji jedna stvar o kojoj se razgovara od I/0 2022, onda je to funkcija Google Maps Immersive View.

Prvi korisnici su dobili pristup funkciji Immersive View Google mapa za testiranje tek u februaru 2023. Ali kada je na I/O 2023. bila propisno najavljena i oduzela ljudima dah, njen značaj je polako počeo svima da bude jasan. Google nije samo učinio Mape kul za korišćenje, već je, što je još važnije, obezbedio da ljudi shvate koliko ovaj novi prikaz može olakšati stvari u svakodnevnom putu na posao. Hajde da vidimo kako to zaista funkcioniše.

Kako funkcioniše Immersive View Google Maps? 

Immersive View pruža veoma realističan pristup preletu preko bilo koje lokacije na Google mapi. Možete ga pomešati sa mapom video igrice, a to je tako impresivno. Ovaj novi imerzivni prikaz Google mapa je spoj Street View-a, slika iz vazduha sa kompjuterskim vidom i veštačke inteligencije, koja daje sliku oblasti u realnom vremenu. Takođe, pokazaće i vremenske prilike. Na primer, ako u tom području pada kiša, Immersive View će prikazati kapi kiše koje padaju na vaš ekran.

Pročitajte i:  Google će staviti Keep podsetnike u Zadatke 

Trenutno, ova mogućnost nije primenljiva za sve gradove. Ograničen je samo na veće gradove. Dakle, ako tražite parking u regionu u kom se nalazite, lako možete potražiti prostor kroz Immersive View. Takođe, tamo se može proveriti i pravilan saobraćaj na tom području.

Google je najavio da će uskoro biti predstavljen širom sveta, ali je trenutno u osnovnoj fazi. Dakle, svako mora malo da sačeka – za sve dobre stvari je potrebno vreme, kako kažu. Sa lansiranjem biće dostupan u 15 gradova: Amsterdam, Berlin, Dablin, Firenca, Las Vegas, London, Los Anđeles, Njujork, Majami, Pariz, Sijetl, San Francisko, San Hoze, Tokio i Venecija.

Izvor: Digit

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,