Računari i Galaksija

Indijska Tata Group otvara 100 Apple prodavnica

Indijski konglomerat Tata Group planira da otvori 100 prodavnica širom zemlje koje će prodavati samo Apple-ove proizvode.

PCPress.rs Image

Indijski maloprodajni lanac potrošačke elektronike, Infiniti Retail, koji vodi lanac prodavnica Croma, biće ovlašćeni preprodavac kompanije Apple. Infiniti Retail će otvoriti prodavnice u tržnim centrima, na ulicama i na drugim lokacijama, navodi se u izveštaju.

Tata Group je počeo pregovore sa tržnim centrima i značajnim glavnim ulicama. Prema izveštajima, uslovi zakupa uključuju detalje o brendovima i prodavnicama koje se ne mogu otvarati u blizini ovih lokala.

Najnoviji razvoj događaja dolazi manje od dve nedelje nakon što je Economic Times objavio da je Tata Group u pregovorima o kupovini jedinog proizvodnog pogona kompanije Vistron u Indiji za 50 milijardi rupija (oko 605 miliona dolara).

Prema izveštajima Bloomberg-a u septembru, Tata Group i tajvanski Vistron, jedan od vodećih Apple-ovih dobavljača u Indiji razmatrali su osnivanje zajedničkog preduzeća za sklapanje iPhone-a u Indiji.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Pročitajte i:  TikTok-ova native aplikacija stiže za Vision Pro
SBB

Tagovi: , , ,