Indijski gigant Tata Group predstaviće super aplikaciju 7. aprila

Indijski konglomerat Tata Group planira da javnosti predstavi svoju dugo očekivanu „super aplikaciju“, pod nazivom TataNeu, 7. aprila, objavila je kompanija na svojoj aplikaciji i stranici Play Store.

PCPress.rs Image

Godinama u stvaranju i prožet višestrukim kašnjenjima i lošim performansama, TataNeu je pokušaj softverskog giganta da se suoči sa rivalima uključujući američku grupu za e-trgovinu Amazon i Jio Platforms koji su dostigle nove visine u protekloj deceniji, dok se Tata fokusirao na više nasleđenih poslova.

Aplikacija uključuje nekoliko usluga Tata grupe, uključujući neke kao što su onlajn prodavac mešovite robe BigBasket i platforma za e-apoteku 1Mg koju je kompanija kupila poslednjih godina. TataNeu će takođe ponuditi korisnicima mogućnost da šalju novac ljudima i plaćaju račune za širokopojasni pristup, struju, vodu i satelitsku TV i sigurne kredite, preneo je ranije TechCrunch.

Tata se nada da motivisati kupce I  će to biti dovoljno da privuče nove korisnike. Tata planira da im ponudi “NeuCoins” kao nagradu, gde je jedan NeuCoin ekvivalentan jednoj indijskoj rupiji.

Firma, koja testira TataNeu sa desetinama hiljada svojih zaposlenih nekoliko kvartala, planira da postepeno ukine različite ponude lojalnosti grupnih jedinica od strane BigBasket-a, 1mg i drugih usluga i zameni ih NeuCoins-om, preneo je ranije TechCrunch.

Pročitajte i:  Yettel aplikacija menja način na koji koristimo tehnologije

Nagrade su jedan od glavnih fokusa za Tata Group jer pokušava da izgradi „sloj povezivanja“ za svoje usluge koje rade u širokom spektru kategorija. Ako uspe, 155-godišnji gigant je u poziciji da osmisli najveći program lojalnosti u zemlji.

Kompanija je takođe angažovala nekoliko investitora – uključujući SoftBank da prikupi kapital za svoje novootkrivene tehnološke ambicije.

TechCrunch je u februaru izvestio da je Tata sve bliže lansiranju aplikacije. Takođe stigla je I nedavna verzija aplikacije i pristup usluzi.

Izvor: TechCrunch.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,