ERP 2024

Koliko nas je tehnologija promenila nagore

April je mesec šale. Sledi nekoliko zanimljivih I smešnih načina kako je tehnologija uticala na nas. I to na načine koje možda nismo očekivali.

PCPress.rs Image

Internet je došao i promenio naše živote. Pametni telefoni i super tanki televizori sada su standard širom sveta. Ali nije uvek bilo tako, o, ne, jednom je bilo bolje. Pitate se kako bolje? Pa, na mnogo načina, čini se da smo živeli srećnim životom pre telefona i e-pošte. Jednostavno nismo primetili promene koje su se dešavale tako brzo tokom godina. Naravno, ako ste neko rođen nakon interneta, ili nakon što su se pojavili pametni telefoni, onda sve ovo možda nema mnogo smisla.

Smanjena tehnologija

Tehnologija je postala tanja, lakša, prenosivija i pristupačnija. Problem je što nas čini lenjijim, a u nekim slučajevima i debljim. Tehnika se smanjuje, mi rastemo. Nije idealno.

Google nas je sigurno učinio lenjim

Ne morate da koristite svoj mozak kada možete da izguglate odgovor na pitanje, ali šta ako Google nema odgovor?

Pročitajte i:  Telefon za zabavu - Nokia 3210 se vraća posle 25 godina

Igranje sa prijateljima

U stara dobra vremena provodili smo vreme zajedno, čak i kada smo igrali video igrice. Sada se čak i kooperativne igre igraju preko interneta, tako da manje viđamo svoje prijatelje, čak i ako bismo mogli provoditi više vremena igrajući se sa njima.
Stvari su se mnogo promenile tokom decenija. Nekada smo provodili vreme uz igračke i video igrice, a sada sve više vremena provodimo onlajn, čitajući zabavne članke i smejući se memovima ili veb stripovima.

Nije izgrađen da traje

PCPress.rs Image
Danas se ne pravi tehnologiju kao nekada. Postoji mnogo urnebesnih memova o starim robusnim i otpornim Nokia telefonima i postoji dobar razlog za to. Moderni telefoni se previše lako lome. Naravno, oni su mnogo bogatiji funkcijama, ali po kojoj ceni?

Internet i nervoza

Nekada je bilo potrebno mnogo teških reči da se izađe na kraj sa bučnim masama, sada možete da uznemirite ljude tako što ćete samo isključiti njihov internet. Neverovatno je koliko su ljudi uznemireni kada ne mogu da pristupe Instagramu, Facebooku, Tviteru ili YouTube-u.

Pročitajte i:  Generalni direktor Nokie obavio prvi “immersive” telefonski poziv na svetu

Odmor uz selfie

PCPress.rs Image
Danas ne možete ni da uživate u dobrom odmoru, a da ne gledate u telefon ili ne fotografišete svoje osunčane noge. Nekada smo uživali u prirodi dobro se zabavljali, a sada smo previše zaokupljeni deljenjem snimaka ili najnovijim ludorijama naših prijatelja.

Čitanje u kupatilu

PCPress.rs Image
Sa pristupom internetu, mnogo je lakše pristupiti više informacija i probaviti više dok pravite pauzu. Ali to često znači da provodimo više vremena u kupatilu nego što bi verovatno trebalo.

Netflix bingeing

Sada je lako pogledati čitave  sezone serija ili emisija kada poželite, zbog čega se I po nekloliko dana ne odbajamo od TV! U stara vremena, morali ste da ustanete da stavite VHS kasete ili DVD-ove ili da sačekate nedelju dana na sledeću epizodu. Sada smo svi robovi ekrana.

Izvor: Pocket-link.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,