ERP 2024

Ingram Micro security portfolio

Godina za nama donela je mnogo promena i zahtevala je prilagođavanje kompanija novonastaloj situaciji. Takođe, pokazala je i značaj informacionih tehnologija, i primorala nas na inovacije. I dok svi zabrinuto prate novosti o pandemiji, broj cyber napada raste.

PCPress.rs Image

Ono oko čega su gotovo svi IT stručnjaci saglasni jeste da je pored podizanja svesti zaposlenih, neophodno i ulaganje u cilju povećanja cyber bezbednosti IT okruženja.

Novi security vendori i profesionalni servisi Ingram Micro

Kompanija Ingram Micro je pored već postojećih, u paletu svojih proizvoda u prethodnom periodu uvrstila brojna rešenja svetski priznatih proizvođača iz oblasti cyber bezbednosti.

PCPress.rs Image

Kompanija Micro Focus predstavlja jednu od najvećih softverskih kompanija u svetu. Micro Focus svojim kvalitetnim rešenjima omogućava korporacijama da reše i najkompleksnije tehnološke probleme, kao što su brži razvoj i isporuka kvalitetnijeg softvera, upravljanje hibridnim IT okruženjima, podizanje nivoa bezbednosti zaštitom najvrednijih resursa kompanije – podataka, aplikacija i identiteta, kao i precizna predikcija i analitika. U oblasti cyber bezbednosti treba istaći rešenje za upravljanje identitetima korisnika tokom celog životnog ciklusa naloga, rešenje za analizu ranjivosti aplikativnog koda već od rane faze razvoja, enkripciju strukturiranih i nestrukturiranih podataka, kao i enkripciju podataka i priloga u mail-ovima, Arcsight SIEM rešenje koje omogućava i behejvioralnu analitiku podržanu naprednom machine-learning tehnologijom.

Pročitajte i:  Apollo ROSA: od ePlana do eArhive

PCPress.rs Image

Upravljanje pristupom privilegovanim nalozima (Privileged Access Management) predstavlja oblast kojoj treba posvetiti značajnu pažnju u procesima upravljanja rizicima i bezbednošću u svakoj kompaniji. Kompanija Thycotic prepoznata je po izuzetno kvalitetnom, svetski priznatom rešenju za upravljanje pristupom privilegovanim nalozima, bez obzira na to da li se radi o pristupu on premise ili cloud komponentama. Omogućeno je i snimanje sesija po potrebi, što je od posebnog značaja kod pristupa spoljnih saradnika. Veliki broj predefinisanih izveštaja omogućava reviziju prava pristupa, kao i proveru usklađenosti sa standardima, poput PCI i ISO27001.

PCPress.rs Image

Kompanija Forcepoint nudi cloud-based rešenje za praćenje ponašanja korisnika, prepoznavanje potencijalno rizičnog ponašanja i sprečavanje krađe podataka. Pored već poznatog Next generation firewall uređaja instaliranog u okviru data centra, sve većom upotrebom javnih cloud provajdera stvorila se potreba i za zaštitom tih resursa, tako da u ponudi postoji i Cloud Security Gateway. Jedno od najpriznatijih i najpoznatijih rešenja ove kompanije svakako je rešenje za sprečavanje odliva podataka. Rešenje otkriva i štiti podatke, bez obzira na to da li su u pokretu ili se nalaze u arhivi. Posebnu vrednost rešenje dobija ukoliko se izvrši integracija s rešenjem za klasifikaciju podataka. Boldon James nudi mogućnost klasifikacije Office i CAD dokumenata, podataka u pokretu (klasifikacija e-mail-ova u Outlook-u i na mobilnim uređajima) i podataka u mirovanju na fajl serverima, Share Point-u, cloud-u.

Pročitajte i:  Extreme Real Estate CRM:Rešenje za prodaju nekretnina

PCPress.rs Image

F-Secure nudi napredno Endpoint Detection and Response (EDR) rešenje za zaštitu endpoint-a, bilo da se radi o lokalnim fizičkim mašinama ili o mašinama u privatnom ili javnom cloud-u. Rešenje omogućava punu vidljivost IT okruženja, otkrivanje incidenata i automatsko alarmiranje i sprečavanje potencijalnih napada.

Ingram Micro u sklopu profesionalnih servisa nudi vendorske i vendorski neutralne servise

U okviru vendorskih servisa, Ingram pruža tehničku podršku i pomoć u implementaciji za Cisco, Kaspersky, Check Point, VMware, Radware, Citrix, AlgoSec, Microsoft, Azure, RedHat, DellEMC, APC, Thycotic i Veeam rešenja.

U okviru vendorski neutralnih servisa, Ingram nudi uslugu provere bezbednosnog stanja IT mrežnog okruženja nevezano od proizvođača IT rešenja.

Provera stanja sigurnosti sprovodi se kroz različite tipove testova, a svi imaju za cilj proaktivno otkrivanje sigurnosnih propusta. Dostupni servisi su:

  • Web application scanning – otkrivanje sigurnosnih propusta unutar Web
  • Vulnerability Assessments – otkrivanje infrastrukturnih sigurnosnih propusta.
  • Penetration Testing – otkrivanje sigurnosnih propusta u IT mrežama zasnovanim na simulaciji stvarnih cyber
  • Malware Detection scanning – skeniranje Web aplikacija na prisustvo malicioznog koda.
  • Public Discovery Report (PDR) – otkrivanje osetljivih informacija javno dostupnih na Internetu.
Pročitajte i:  IIB: Svi putevi vode u UPIS ERP

Kao rezultat bezbednosne provere, korisnik dobija detaljan izveštaj sa uputstvima kako da otkloni uočene nedostatke.

Za sva dodatna pitanja i informacije kontaktirajte nas putem internet sajta ili putem direktnog kontakta/mejla:

Goran Nikolić, GSM: +381 64 870 5609, goran.nikolic@ingrammicro.com

Facebook komentari: